Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Türk Musikisi Yazmalarında/Edvarlarda " akustik"="" konusu"="
2007
Dergi:  
Cumhuriyet İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede Türk MOsikisi ·yazma eserlerinde akustikle ilgili olarak yer alan konular tespit edilerek incelenmiştir. Kindi'den, Rauf Yekta'ya kadar birçok müellif, eserlerinde, akustikle ilgili konulara, az veya çok yer vermişlerdir. Bu kaynaklarda yer alan akustikle ilgili konuları, vokal ve enstrümantal sesler, tizlik ve pestlik sebepler, sesin nitelikleri ve sese etki eden faktörler olarak özetleyebiliriz. Bu konuların, hangi musiki yazmasında ne şekilde yer aldığı tespit edilmiş ve bunlar başlıklar halinde incelenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

In the Turkish Music Writings/Edwares "acoustic"="" subject"="
2007
Yazar:  
Özet:

This article has been studied by identifying topics related to acoustics in Turkish Moshiki's writings. From Kindi to Rauf Yekta, many of them have given a little or a lot of place in their works, topics related to acoustics. We can summarize the topics related to acoustics in these sources as vocal and instrumental sounds, causes of purity and pestility, the qualities of the sound and the factors affecting the sound. These subjects have been identified in which musical writing they are included and they have been studied in the titles.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Cumhuriyet İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.205
Atıf : 2.547
2023 Impact/Etki : 0.12
Cumhuriyet İlahiyat Dergisi