Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
KOBİ’LERDE PAZARLAMA VE PERAKENDECİ İŞLETMELER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2021
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) ekonomi içerisindeki yeri ve önemi, sanayileşmiş toplumlarda etkili bir kalkınma faktörüdür. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ekonomik dengelerin sürekli değişim göstermesi nedeni ile esnek bir yapıya sahiptirler. Bu esneklik sonucu, KOBİ’ler ülkemizin kalkınmasında ve sosyal yapının dengelenmesinde uygulamakta oldukları stratejik planlarla sert rekabet ortamında ayakta kalmayı başarmaktadırlar. Küresel ekonomide rekabetçi ve rekabet üstü stratejilerin kitle üretimi yerine, esnek üretim yapısına bıraktığı görülmektedir. Öte yandan KOBİ’ler çağımızın değişen şartlarında ekonomide ortaya çıkan dalgalanmaları ve büyük işletmelerin üretimleri için gerekli olan girdiyi sağlayarak yüksek maliyetli yatırımları minimize etmede KOBİ’lerin esnek yapısı ön plana çıkmaktadır. Gelişmekte olan ülkelerde işletmelerin artan rekabet karşısında pazar paylarını koruyabilmeleri, satışlarını ve karlarını artırarak büyümeleri ve yaşamlarını sürdürebilmeleri önemli ölçüde pazarlama fonksiyonlarının stratejilerine bağlı olmaktadır. Ülkemiz sanayisinin gelişmesiyle birlikte pazar yapısında ortaya çıkan değişiklikler, KOBİ’lerin faaliyet alanların da karşılaştıkları ekonomik ve yapısal zorluklar işletmelerin pazarlama aşamalarında doğru karar almalarının önemli sonuçlar doğurduğunu ortaya koymuştur. Bu çalışmada Zonguldak ili sınırları içerisinde bulunan perakendeci işletmelerin hipermarketler karşısındaki tutumunun araştırılması amaçlanmıştır. Araştırma bulguları, hipermarket ile KOBİ işletmelerin tercih edilme konusunda farklılıklar olduğunu göstermektedir. Hipermarketlerin tercih edilme nedenleri arasında ise ürün çeşitliliği, kredi kartı kullanımı imkânı, düşük fiyat politikaları perakendeci işletmelerin rekabet edememe nedenleri olarak ortaya çıkmıştır. Ayrıca perakende sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’leri tehdit eden unsurlar açısından değerlendirildiğinde, hipermarketlerin düşük fiyat politikaları en büyük riski oluştururken, büyük marketlerin insört çalışmaları, ekonomik hacim, hipermarketlerin geniş ve ferah bir ortam sunmaları diğer risk kategorileri olarak değerlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A research on the marketing and retail business in women
2021
Yazar:  
Özet:

The place and importance of small and medium-sized enterprises (SMEs) in the economy is an effective development factor in industrialized societies. Small and medium-sized enterprises have a flexible structure due to the constant change of economic balances. As a result of this flexibility, women are able to stand up in a strong competitive environment with the strategic plans they are implementing in the development of our country and the balance of the social structure. In the global economy, competitive and competitive strategies appear to be left in the flexible production structure instead of mass production. On the other hand, in the changing conditions of our age, the flexible structure of the KOBI comes to the forefront by minimizing high-cost investments by providing the entrance necessary for the production of the large enterprises and the economic volatility that occurs in our age. In developing countries, the ability of to maintain their market shares against increasing competition, to increase their sales and profits, to grow and maintain their lives is largely dependent on the strategies of their marketing functions. The changes in the market structure with the development of our country’s industry have shown that the economic and structural difficulties faced by the KOBI’s operating fields have resulted in significant consequences for the business to make the right decisions in the marketing stages. This study aims to investigate the attitude of retailers within the Zonguldak or Zonguldak limits towards hypermarkets. Research findings show that there are differences in preference between hypermarket and KOBI. Among the reasons for the preference of hypermarkets, the diversity of products, the possibility of credit card use, the low price policies have arisen as the reasons for the retailers’ incapacity to compete. Also, when it is assessed in terms of the elements that threaten SMEs operating in the retail sector, the low price policies of the hypermarkets are the greatest risk, while the big markets are assessed as other risk categories, the insurgency work, the economic volume, the hypermarkets are offering a wide and prosperous environment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 343
2023 Impact/Etki : 0.022
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)