Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
POSSIBILITIES OF USING MONTE CARLO METHOD FOR SOLVING MACHINING OPTIMIZATION PROBLEMS
2014
Dergi:  
FACTA UNIVERSITATIS Series: Mechanical Engineering
Yazar:  
Özet:

Companies operating in today's machining environment are focused on improving their product quality and decreasing manufacturing cost and time. In their attempts to meet these objectives, the machining processes optimization is of prime importance. Among the traditional optimization methods, in recent years, modern meta-heuristic algorithms are being increasingly applied to solving machining optimization problems. Regardless of numerous capabilities of the Monte Carlo method, its application for solving machining optimization problems has been given less attention by researchers and practitioners. The aim of this paper is to investigate the Monte Carlo method applicability for solving single-objective machining optimization problems and to analyze its efficiency by comparing the optimization solutions to those obtained by the past researchers using meta-heuristic algorithms. For this purpose, five machining optimization case studies taken from the literature are considered and discussed.

Anahtar Kelimeler:

null
2014
Yazar:  
0
2014
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










FACTA UNIVERSITATIS Series: Mechanical Engineering

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 353
Atıf : 170
2023 Impact/Etki : 0.103
FACTA UNIVERSITATIS Series: Mechanical Engineering