Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 13
GÜVENLİK KONUSU OLARAK ULUSLARARASI GÖÇMENLER: AÇIK KAPI POLİTİKASI VE TÜRKİYE'DE Kİ SURİYELİLER
2020
Dergi:  
Güvenlik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarihin kendisi kadar eski olan uluslararası göç, ele alınması gereken önemli konulardan biridir. Arap Baharı'nın etkisiyle Suriye'de ortaya çıkan iç çatışma, milyonlarca Suriyelinin ülkelerini terk etmesine neden olmuştur. Kontrolsüz bir göç dalgası komşu ülkelerden başlayarak çeşitli ülkelere yayılmaya başlamış ve bu durum teröristlerin hedef ülkelere sızmaları için önemli bir araç haline gelerek göçmen barındıran ülkeler için ciddi bir güvenlik soruna dönüşmüştür. Ayrıca, bu insan akışı ev sahibi ülkelerin demografik yapılarında değişikliklere yol açmış ve bu değişiklikler iç güvenliği tehdit eden birçok sosyal ve ekonomik maliyet getirmiştir. Bu bağlamda, Suriye’deki insani krizden kaçanlara ilk günden itibaren açık kapı politikası uygulayan Türkiye'de, Suriyelilerin zaman içerisinde neden olduğu durum ve gelişmeler oldukça dikkat çekicidir. Bu olayların derinlemesine analizi, yasadışı ve düzensiz göçün terörist faaliyetler, sosyal, politik ve ekonomik maliyetler ile demografik değişim arasındaki ilişkisini ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

International Migrants As A Matter Of Security: Open Door Policy and Syrians In Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

International migration, an issue as old as the history itself, needs to be tabled. The Syrian conflict which happened due to the Arab Spring led millions of Syrians to leave their country. The wave of uncontrolled immigration, starting from the neighbouring ones and spreading to various countries, became an important tool for terrorists to infiltrate into target countries and caused a serious security problem for migrant-hosting states. Additionally, this human flow has led to changes in the demographic structures of the hosting countries, and these changes have brought many social and economic costs that threaten the internal security. In this context; in Turkey, who applied open door policy for the people fleeing from the humanitarian crisis in Syria from the very first days, issues caused by Syrians in time are quite attention grabbing. An in-depth analysis of these events reveals the relationship between illegal and irregular migration and considerable increase in terrorist activities, social, political and economic costs and demographic changes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Güvenlik Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 199
Atıf : 794
2023 Impact/Etki : 0.185
Güvenlik Bilimleri Dergisi