Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Organik Badem Yetiştiriciliğinde Karşılaşılan Sorunlar; Dicle ve Eğil Örneği
2021
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sert kabuklu meyvelerin, özellikle de bademin besin madde içeriğinin oldukça zengin olması nedeniyle sağlıklı beslenmede oldukça önemli bir yeri vardır. Diyarbakır'ın badem ağacı varlığı Türkiye'nin badem ağacı varlığının %3.9’unu oluşturmaktadır. Çalışma alanı olarak seçilen Dicle ve Eğil ilçesi ise Diyarbakır badem ağacı varlığının %13.8 oluşturmaktadır. Organic badem yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla 2011 yılından itibaren bu ilçelerde çeşitli kurumlarca desteklemeler yapılmaktadır. Çalışmada bu ilçelerdeki organic badem yetiştiriciliğinde karşılaşılan problemler saha çalışması yapılarak incelenmiştir. Meyve iç kurdunun ekonomik kayıp verediren en önemli sorunun olduğu görülmüştür. Ayrıca organic badem yetiştiriciliğini en fazala sınırlayan faktörün işçi bulmak olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Problems Encountered In Organic Almond Farming: The Case Of Dicle and Egil Districts
2021
Yazar:  
Özet:

Hard-shelled fruits including almonds have a special place in healthy eating due to their richest nutritional content. Diyarbakır province has some 3.9 per cent of total almond tree asset of Turkey. Dicle and Eğil districts that selected as the study area have some 13.8 per cent of almond tree asset of Diyarbakır province. For the diffusion of organic almond farming, almond farmers in these districts have been supported by various institutions since the year 2011. The problems encountered in organic almond farming in these districts were examined in a field study. It was determined that almond worm was the most important cause of the economic losses. Moreover, the difficulties in access to labour was the most important restriction limiting organic almond production.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 594
Atıf : 3.002
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi