Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
Entomopatojen nematodların Kavun sineği (Myiopardalis pardalina (Bigot, 1891) (Diptera: Tephritidae) üzerindeki etkinliği
2019
Dergi:  
Türkiye Biyolojik Mücadele Dergisi
Yazar:  
Özet:

In this study, the efficacy of four local entomopathogenic nematodes (EPNs), Steinernema affine, Steinernema carpocapsae, Steinernema feltiae and Heterorhabditis bacteriophora, against melon fly (Myiopardalis pardalina), was investigated under laboratory conditions. The tested EPNs were collected from different localities in Turkey and the melon fly pupae were collected from different, infested melon fields of Şükürlü village, Diyarbakır. The efficacy experiments were conducted with 2 treatments, namely 50 and 100 IJs of each species of EPN, and one melon fly pupa in each well of a12-well plate at 25 °C. The mortalities of melon fly pupae, which were recorded 7 days after inoculation with EPNs, ranged from 0.0% to 32.1%, depending on the nematode species. Based on the results of this study, field studies should be conducted to determine the practical effectiveness of the use of H. bacteriophora against the pupae of the melon fly, M. pardalina.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Türkiye Biyolojik Mücadele Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 36
Atıf : 11
2023 Impact/Etki : 0.333
Türkiye Biyolojik Mücadele Dergisi