Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 37
 İndirme 4
PROTESTAN REFORMUNUN ALMANYA’DA ORTAYA ÇIKIŞ SÜRECİ
2020
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Protestan reformu 16. Yüzyılın ilk çeyreğinde Almanya’da ortaya çıkmıştır. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın pek çok ülkesini etkisi altına alan bu hareket, siyasi, dini, sosyal ve ekonomik açıdan pek çok yenilik ortaya çıkarmıştır. Reformun getirdiği bu yenilikler nedeniyle reform hakkında yapılan çalışmalarda genellikle reformun sonuçları üzerinde durulmuş, onun ortaya çıkış sebepleri ve başarılı olmasındaki etkenler ihmal edilmiştir. Özellikle reformun neden Almanya’da ortaya çıktığı ve burada nasıl başarıya ulaştığı soruları yanıtsız kalmıştır. Bu nedenle çalışmanın konusu, Protestan reformunun Almanya’da ortaya çıkış süreci, temel problemini ise reformun neden Almanya’da ortaya çıktığı ve nasıl başarıya ulaştığı soruları oluşturmuştur. Bu kapsamda çalışma, reformun ortaya çıkış sebepleri, ortaya çıkışı ve başarılı olmasındaki etkenler olmak üzere üç bölüme ayrılmıştır. Sonuç olarak ise reformun Almanya’ya özgü koşullar (siyasi, dini, sosyal ve ekonomik) nedeniyle ortaya çıktığı ve bu koşulların etkisiyle başarıya ulaştığı düşüncesine ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The protest reform in Germany
2020
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Reformation of the 16th. It appeared in Germany in the first quarter of the century. This movement, which has influenced many European countries, primarily Germany, has revealed many political, religious, social and economic innovations. Because of these innovations the reform brought, the work on the reform was often focused on the results of the reform, the reasons for its appearance and the factors in its success were ignored. In particular, the question of why the reform appeared in Germany and how it succeeded here has remained unanswered. Therefore, the subject of the study was the process of the emergence of the Protestant reform in Germany, and the main issue was the question why the reform occurred in Germany and how it succeeded. In this context, the study is divided into three sections: the causes of the reform, the appearance and the factors in its success. As a result, the idea was achieved that the reform arose due to the conditions (political, religious, social and economic) that were specific to Germany and that it was successfully achieved under the influence of these conditions.

The Emergence Process Of Protestant Reform In Germany
2020
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
ANASAY

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 441
2023 Impact/Etki : 0.176
ANASAY