Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 4
Term ve Preterm Yenidoğanlarda Doğum Odası Bakımında Yenilikler
2017
Dergi:  
Çocuk Dergisi
Yazar:  
Özet:

While optimal antenatal care is provided for the mother to improve survival of newborn babies, appropriate should be given to the babies. The most important time period in delivery room management is the first minute which is named as “first golden minute”. Within this period, body temperature of the baby should be checked , patency of its airway, its respiratory and heart rate should be assesed, first breath should be initiated in case of need, and saturation must be measured objecti- vely using a pulse oximeter. Excessive and unnecessary use of oxygen should be prevented by considering targe- ted saturation values which are determined according to the time passed after birth. Recent studies showed that 30-60 seconds delay in umbilical cord clamping time will lead to higher hemoglobin concentrations and iron stores in newborns. Preterm babies who may need ventilatory support should be put on continuous positive airway pressure CPAP even from the first breath which will decrease the need for intubation and surfactant administration. Prophylactic administration of surfac- tant in preterm newborns is being abandoned today, surfactant should only be given to preterm newborns in need. Nowadays, less invasive administration of surfac- tant LISA is being tested. If resuscitation is needed oxygen support should be started with 21% saturated oxygen in newborns at or above 35th gestational age. If the gestational age is less than 35th weeks, 21-30% saturated oxygen should be given at the beginning then, oxygen support should be increased up to targeted satu- ration levels in a controlled manner

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Çocuk Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 194
Atıf : 105
2023 Impact/Etki : 0.034
Çocuk Dergisi