Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 105
 İndirme 13
ANTİK YUNAN MÜZİK TEORİSİ VE ARMONİ KAVRAMI ÜZERİNE BİR İNCELEME
2020
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Antik Yunan müzik teorisi, Avrupa, Batı ve büyük ölçüde dünya müzikolojisinin temelini oluşturur. Müzik biliminin kullandığı temel kavramlar ve terimler de dahil olmak üzere çoğu, antik Yunan müzik öğretisinden doğrudan ödünç alınmıştır. Bunlar arasında - armoni, ton, diyatonik, melodi, ağıt (ode), ritim, metre, arsis, bas, diyez, hemiola, kanon, marş, homofoni, troparion, psalm, sistem, teknik, triton, tetrakord, iambik, mod isimleri (Dorian, Frig, Lidya vb.). Hatta kelimelerin kendileri - müzik, teori, ayrıca Yunanca kökenlidir. Bilimin kavramsal düzeneği, müzikal-teorik düşünme yöntemleri doğrudan Yunanlılardan Batı müzik teorisine aktarılmıştır. Yunan müzik teorisinin yapısının Batıda bir ölçüde korunduğunu söyleyebiliriz. Armoni kavramı sadece müzikte değil, bir bütün olarak sanatta da en önemli bilim olarak geçerlidir. Pisagorcuların zamanından gelen armoni kavramı her zaman birçok felsefi öğretide ortaya çıkar. Kategori olarak, armoni, genel olarak şeylerin var olabileceği ve gelişebileceği için sabitleme, birleşme ve bağlama güçlerini ima eder. Bu anlamda, antik Pisagor felsefesinin açıklaması, armoni (uyum) olmadan dünyanın çökeceği doğrudur.

Anahtar Kelimeler:

An Ancient Greek Music Theory and Harmony Cavern
2020
Yazar:  
Özet:

Ancient Greek music theory forms the foundation of the musicology of Europe, the West and largely the world. Most, including the basic concepts and terms used by music science, were borrowed directly from the ancient Greek music teaching. Among these are - harmony, tone, diatonic, melodi, net (ode), rhythm, meter, arsis, bas, diates, hemiola, canon, marsh, homofoni, troparion, psalm, system, technique, triton, tetrakord, iambik, mod names (Dorian, Frig, Lydia, etc.). Even the words themselves - music, theory, are also of Greek origin. The conceptual arrangement of science, the musical-theoretical thinking methods are translated directly from Greeks to Western music theory. We can say that the structure of the Greek music theory is somewhat preserved in the West. The concept of harmony applies not only in music, but also as the most important science in art as a whole. The concept of harmony from the times of the Pisagorks always appears in many philosophical doctrines. As a category, harmony implies the strengths of fixation, unification, and bonding, as things can and can develop in general. In this sense, the explanation of the ancient Pisagor philosophy is true that the world will collapse without harmony.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 360
2023 Impact/Etki : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences