Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 13
Cerrahi Kliniklerde Çalışan Hemşirelerin Hasta Güvenliği Tutumları: Kesitsel Bir Araştırma
2022
Dergi:  
Journal of Contemporary Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırma cerrahi kliniklerde çalışan hemşirelerin hasta güvenliğine yönelik tutumlarını araştırmak amacıyla yapılmıştır. Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı ve kesitsel tipteki araştırma örneklemini Türkiye'nin Marmara bölgesindeki bir hastanenin cerrahi kliniklerinde çalışan 100 hemşire oluşturdu. Veriler Mart 2020 ile Haziran 2020 arasında Hemşire Tanıtım Formu ve Hasta Güvenliği Tutum Ölçeği kullanılarak toplanmıştır. İstatistiksel değerlendirme için medyan, yüzde dağılımı, bağımsız t testi ve varyans analizi (ANOVA) testi kullanıldı. Araştırmanın yapılabilmesi için araştırmanın yapıldığı Bilim Etik Kurulu'ndan yazılı izin alındı. Bulgular: Araştırmaya dahil edilen hemşirelerin ölçek toplam puan ortalamaları 155.88±20.77 olarak bulundu. Hasta Güvenliği Tutum Ölçeği toplam puan ortalamaları ile hemşirelerin cinsiyet, eğitim düzeyi veya iş yeri değişkenleri arasında istatistiksel olarak anlamlı fark bulunmadı (p > 0.05). Hemşirelerin medeni durumu, çalışma pozisyonu ve Hasta Güvenliği Tutum Ölçeği toplam puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı fark bulundu. Sonuç: Bu çalışmada cerrahi birimlerde çalışan hemşirelerin hasta güvenliğine yönelik olumlu tutuma sahip oldukları sonucuna varılmıştır. Hemşirelik liderleri, hasta güvenliğini sağlamak için hemşirelerin çalışma motivasyonunu korumaya ve çalışma koşullarını iyileştirmeye çalışmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Patient Safety Attitudes Of Nurses Working In Surgical Clinics: A Cross-sectional Study
2022
Yazar:  
Özet:

Aim: This study conducted to investigate the attitudes of nurses working in surgical clinics towards patient safety. Materials and Methods: The descriptive and cross-sectional study sample consisted of 100 nurses working at the surgical clinics of a hospital in the Marmara region of Turkey. The data were collected between March 2020 and June 2020 by using a Nurse Identification Form and The Safety Attitudes Questionnaire. Median, percentage distribution, independent t-test and analysis of variance (ANOVA) test were used for statistical evaluation. A written permission was obtained from the Scientific Ethics Board where the study was conducted for the investigation to be carried out. Results: The mean total attitude score of the nurses included in the study was found 155.88±20.77. No statistically significant difference was found to exist between the mean total scores of the Safety Attitudes Questionnaire, and the variables of the nurses’ gender, education level or place of work (p > 0.05). A statistically significant difference was found between the marital status of nurses, working position and the mean total score of the of the Safety Attitudes Questionnaire. Conclusion: It was concluded from this study that nurses working in surgical units had a positive attitude toward patient safety. Nursing leaders should therefore endeavor to maintain nurses’ work motivation and improving working conditions to maintain patient safety.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Contemporary Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.263
Atıf : 1.261
2023 Impact/Etki : 0.025
Journal of Contemporary Medicine