Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
An Investigation of Factors Affecting City Life Satisfaction and an Index Proposal
2018
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Üniversiteler şehirlerin markalaşmasında kritik öneme sahiptir. Üniversitelerin bulundukları şehirlere, özellikle de az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde ekonomik, kültürel ve sosyal katkılar yapabileceği kesinlikle inkar edilemez bir gerçektir. Bu araştırmanın amacı, Türkiye'nin iki ilinde öğrenim gören üniversite öğrencilerinin şehir yaşam memnuniyet düzeylerini araştırmaktır. Çalışma kapsamında 30 Eylül-30 Aralık 2016 tarihleri arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi çeşitli bölümlerinde öğrenim gören 320 öğrenciye ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde 413 öğrenciye Üniversite Öğrencileri için Şehir Yaşamı Memnuniyet Anketi uygulanmıştır. Bu çalışmada, verilerin analizinde Yapısal Eşitlik Modellemesi (YEM) kullanılmıştır. Yapılan analiz sonucunda, çalışmada ele alınan tüm faktörlerin şehir yaşam memnuniyetini etkilediği tespit edilmiştir. Çalışmada ayrıca Şehir Yaşamı Memnuniyet Endeksi (CLSI) de hesaplanmıştır. CLSI değeri Eskişehir için% 65, Kütahya için% 36 olarak belirlenmiştir. Şehir yaşamı memnuniyetinde etkili olan faktörleri belirlerken, OECD tarafından Better Life Index (BLI) 'da kullanılan faktörler göz önüne alınmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 5.822
2023 Impact/Etki : 0.274
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi