Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
HAYVANSAL VE BİTKİSEL ATIKLAR KAYNAKLI BİYOKÖMÜR ÜRETİM POTANSİYELİNİN BELİRLENMESİ: MALATYA İLİ ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmada, Malatya ilinin hayvansal ve bitkisel atıklar kaynaklı biyokömür dönüşüm potansiyeli belirlenmiştir. Çalışma kapsamında, Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2019, 2018 ve 2017 yılı Hayvancılık İstatistikleri ve Bitkisel Üretim İstatistikleri kullanılmıştır. Biyokömür üretim potansiyelinin belirlenmesinde hayvan (büyükbaş süt sığırları, küçükbaş süt veren koyun+keçi ve hindi+kaz+ördek+yumurta tavuğu kümes hayvanı) sayıları ve bahçe ürünleri (kayısı, elma, ceviz, armut, badem, kiraz, şeftali+nektarin, vişne, erik) ağaç sayıları dikkate alınarak, ilgili kabullere göre atık miktarları saptanmıştır. Diğer hayvansal ve bitkisel üretim atıkları, genel olarak sürdürülebilir olmadığından biyokömür dönüşüm potansiyelinin belirlenmesinde dikkate alınmamıştır. Toplam biyokömür dönüşüm potansiyeli üç yıl için 132319 ton ve yıl bazında ortalama 44106.3 ton olarak belirlenmiştir. 2019, 2018 ve 2017 yılı için; hayvansal atık kaynaklı biyokömür potansiyeli, toplam potansiyelin % 72.4'ünü ve bahçe ürünleri budama atıkları kaynaklı biyokömür potansiyeli ise toplam potansiyelin % 27.6'sını oluşturmuştur. Bu oranlar, yıl bazında da yaklaşık oranlarda seyretmiştir. Ayrıca, hayvansal atık kaynaklarının % 87’sini büyükbaş hayvan atıkları ve bahçe ürünleri budama atık kaynaklarının % 88'ini ise kayısı ağacı budama atıkları oluşturmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Animal and BITCISAL ATIKS Source Biomedical Production Potential Identification: Malatya Example
2020
Yazar:  
Özet:

The research has determined the potential for biochemical conversion from animal and plant waste in the province of Malatya. In the framework of the study, the Statistical Bureau of Turkey has used the Animal Statistics and Plant Production Statistics for 2019, 2018 and 2017. In the determination of the potential for biocarbon production, the number of animals (great milk cows, small-great milk donor cows+cats and hindi+cats+eat chicken cows) and the number of garden products (cats, apples, cabbage, cabbage, almond, cherry, shepherd+nectarin, wheat, eric) of the trees have been determined, and the amount of waste has been determined according to the respective receipts. Other animal and plant production waste are not generally sustainable and have not been taken into account in the determination of the biocarbon transformation potential. The total biochemical conversion potential is estimated at 132319 tons for three years and an average of 44106.3 tons per year. For 2019, 2018 and 2017, the biodiesel potential for animal waste was 72.4% of the total potential and the biodiesel potential for garden products was 27.6% of the total potential. They were seen in the year, and they were seen in the year. Furthermore, 87% of the animal waste resources are large-scale animal waste and 88% of the plant waste resources are wood waste.

Anahtar Kelimeler:

Determination Of Animal and Vegetable Wastes-based Biochar Production Potential: The Case Of Malatya Province
2020
Yazar:  
Özet:

In the research, animal and vegetable waste-based biochar transformation potential of Malatya province was determined. Within the scope of the study, Livestock Statistics and Plant Production Statistics of the years 2019, 2018 and 2017 from the Turkish Statistical Institute were used. In the determination of the biochar production potential, the number of animals (dairy cattle, milk giving sheep+goat and turkey+goose+duck+laying hen poultry) and the number of horticultural crop trees (apricot, apple, walnut, pear, almond, cherry, peach+nectarine, sour cherry, plum) were considered and waste amounts were detected according to the relevant acceptances. Other animal and vegetable production wastes were not taken into consideration in determining biochar transformation potential since they are not generally sustainable. Total biochar transformation potential was determined as 132319 tons for three years and 44106.3 tons on the average on a yearly basis. For the years 2019, 2018 and 2017; animal waste-based biochar potential created 72.4% of the total potential and horticultural crop pruning waste-based biochar potential created 27.6% of the total potential. These rates ranged between the approximate rates on a yearly basis. Also, 87% of the animal waste sources consisted of bovine animal wastes and 88% of the horticultural crop pruning waste sources consisted of apricot tree pruning wastes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.003
Atıf : 2.413
Quarter
Mühendislik Temel Alanı
Q2
50/114

Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı
Q3
19/33

Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi