Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
Kiralama İşlemleri?nin Tms Değerleme Hükümleri İle Vuk Değerleme Hükümleri Açısından Analizi Ve Ticari Kar Mali Kar Karşılaştırması
2016
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 88’ inci ve Geçici 1’ inci maddeleri ile 26/09/2011 tarihli ve 660 sayılı KHK’nın 9’uncu, 26’ ncı ve Geçici 1’ inci maddeleri uyarınca; münferit ve konsolide finansal tablolarının hazırlanmasında Türkiye Muhasebe Standartlarını uygulayacak işletmelerin finansal tablolarındaki kar, ticari karı oluşturacaktır. Mali kar ise, vergi kanunları düzenlemelerine göre oluşacak kar olacaktır. Standartlardaki değerleme esasları ile vergi kanunlarındaki değerleme esasları birbirleriyle her zaman örtüşmemektedir. Bu nedenle ticari kar ile mali kar arasında farklar oluşmaktadır. Vergi beyanı mali kara göre yapılacağından, standartlardaki değerleme hükümlerine göre oluşan ticari karda düzeltmeler yapılması gerekecektir. Bu yazıda kiralama işlemleri ile ilgili standartlardaki değerleme esasları ile vergi kanunlarındaki değerleme esasları incelenerek, ortaya çıkacak farklarla ilgili, ticari kardan mali kara geçerken yapılacak düzeltmeler üzerinde durulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası