Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
L ve T Tesisat Bağlantı Elemanlarında Nanoakışkan Kullanımında Akış Karakteristiklerinin Sayısal Olarak İncelenmesi
2021
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yapılan bu çalışmada endüstriyel sistemlerde en çok kullanılan 2 farklı tesisat bağlantı parçasının (L, T) içerisinden nanoakışkan geçirilip, bu bağlantı parçalarının basınç düşüşleri ve basınç kayıp katsayıları sayısal olarak incelenmiştir. Nanoakışkan, temel akışkan su alınarak içerisine farklı konsantrasyonlarda alüminyum, bakır ve titanyum esaslı nanoparçacıkların eklenmesiyle elde edilmiştir. Artan konsantrasyonun basınç kaybı ve akış yapısı üzerinde etkisini incelemek için farklı konsantrasyonlarda farklı nanoakışkanlar incelenmiştir ((A2O3, %0,3, %0.5, %1, %2, %3) ve CuO (%1, %2, %4). Nanoakışkanların termofiziksel özellikleri daha önce yapılmış olan çalışmalardan alınmıştır. Hesaplama sonuçları, literatürdeki sonuçlar ile doğrulanmıştır. Sayısal çözümlemelerde yaygın olarak tercih edilen standart k- ε ve standart k- ω türbülans modeli olmak üzere 2 farklı model kullanılmıştır. Elde edilen hesaplar sonucunda incelenen her akışkanda, konsantrasyon arttıkça viskozitenin artışı ile yerel kayıpların da arttığı ortaya konulmuştur. En uygun modelin her iki bağlantı parçası için de standart k-ε olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

L and T Facility Connector Elements Nano-Connector Use Flow Characteristics Quantitative Review
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, the two different installations connector parts (L, T) are most commonly used in industrial systems, and the pressure decrease and pressure loss rates of these connector parts are studied numerically. The nanoparticles are obtained by the addition of nanoparticles based on aluminium, copper and titanium in different concentrations by taking the basic liquid water. To study the impact of increased concentration on pressure loss and flow structure, different nanoconceptors were studied in different concentrations (A2O3, 0.3%, 0.5%, 1.2% and 2.3%) and CuO (%1, 2% and 4%). The thermo-physical characteristics of nanoparks are derived from previous studies. The results of the calculation are confirmed by the results in the literature. Two different models have been used in numerical solutions, the standard k- ε and the standard k- ω turbulence models, which are widely preferred. According to the results of the obtained calculations, in each flow examined, the increase in concentration and the increase in viscosity and local losses have also been shown to increase. The most suitable model has been determined to be the standard k-ε for both connector parts.

Anahtar Kelimeler:

Numerical Investigation Of Flow Characteristics Of Nanofluid Usage In L and T Fittings
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, for two different most commonly used fittings (L, T) in industrial systems, effect of the nanofluid usage on the pressure drop and pressure loss coefficient were numerically analysed. Taking the water as base fluid, the nanofluid is obtained by adding different concentrations of aluminium, copper and titanium-based nanoparticles. In order to examine the effect of the concentration on pressure loss and flow structure, different nanofluids which are at different concentrations were studied ((A2O3, 0.3%, 0.5%, 1%, 2%, 3%) and CuO (1%, 2%, 4%). The thermophysical properties of nanofluids were taken from previous studies. The results have been verified with the results to be given in the literature. Two different turbulent models were used for numerical analysis, the standard k- ε and the standard k- ω turbulence model, which are widely preferred. The result of the computations for each nanofluid showed that as the concentration increases, the local losses increase with the increase of viscosity. It has been determined that the most suitable model is the standard k-ε for both fittings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.001
Atıf : 1.750
2023 Impact/Etki : 0.14
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi