Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 4
M. Fatih Andı, Güneşe Tutulan Ayna
2013
Dergi:  
FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

metaforunda olduğu gibi şimdiyi geçmişin birikimiyle karmak ve zenginleştir- mek şeklindedir. Bir temanın yahut imgenin izini sürerken yazar, geleneksel şiirle modern şiiri kıyas esaslı bir kritiğe tâbi tutar. Eser içindeki “Gidelim Serv-i Revâ- nım Yürü… Ama Nereye?” yazısı bu türdendir. Nedim’in “Gidelim serv-i revâ- nım yürü Sâdâbâd’e” şarkısına bir cevap, yazarın ifadesiyle bir ”modern nazire” olan Sezai Karakoç’un “İstanbul’un Hazan Gazel”i, zikredilen yazıda, dayandığı zihniyet kodları, yüklendiği dünya görüşü açısından karşılaştırılmaktadır. Böy- lelikle yazar çağlararası bir seslenişin aksini okuyucunun nazarına sunmaktadır. Bu bölümde mukayeseli incelemenin yapıldığı bir diğer yazı Türk şiirinin önemli hiciv ve mizah şairlerinden Halil Nihat Boztepe’ye ait olan “Münacaat” şiiri ile Necip Fazıl’ın “Kafiyeler” şiirini konu edinen “İki Şair, İki Şiir” başlıklı yazıdır. Söz konusu yazıda iki metin şekil ve muhteva üzerinden değerlendirilip, yazıldığı dönemin aktüel meselelerine, toplumsal koşullarına bir tepki olma özelliği taşı- maları yönündendeğerlendirilmiştir

Anahtar Kelimeler:

null
2013
Yazar:  
-
2013
Yazar:  
Özet:

FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi FSM Scholarly Studies Journal of Humanities and Social Sciences Sayı/Number 2 Yıl/Year 2013 Güz/Autumn © 2013 Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 897
Atıf : 2.114
2023 Impact/Etki : 0.022
FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi