Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
Northern Levant Regıon Shaped by Migration and Trade in The Iron Age
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Suriye'nin Halep Kenti ve kuzeyinde Amanos Dağları´na kadar uzanan Kuzey Levant coğrafyası Eskiçağın iki önemli kültürel etkileşim dinamiğini oluşturan göç ve ticaret açısından oldukça merkezi bir konumda yer almıştır. Sahip olduğu bu konumu özellikle Eskiçağın ticaret istasyonlarında gözlemlenen zengin kültürel çeşitlilikle taçlandırmış olan bölge, günümüzde olduğu gibi, Eskiçağlarda da güçlü bir ticari saha ve buna koşut gelişen önemli bir siyasi coğrafya olarak tanımlanmıştır. Bölgenin bu siyasi geleneğinin başlangıcı MÖ II. Binyıl ortalarında Alalah, Mukis ve Suriye´de Halep başkentli kurulmuş olan Yamhad Krallığına kadar uzanmıştır. MÖ I. Binyıl başlarında tüm Anadolu´da büyük bir göç dalgası yaratan Deniz Kavimleri/Ege Göçleriyle yeniden şekillenen sosyo-kültürel ve siyasi ortam Kuzey Levant´ı yani Suriye ve kuzeyinde yer alan coğrafyayı da etkilemiş, Amik Ovası ve Suriye coğrafyasında, özellikle Arami göçleriyle birlikte Arami krallıkları kurulmaya başlamıştır. Merkezi otoriteden yoksun Kuzey Levant bu dönem Asur otoritesinin ardından sırasıyla Babil egemenliği ve Pers hakimiyeti altına alınmıştır. İskender´in seferi sonrasında ise incelenen bölge hem siyasi hem de demografik açıdan büyük değişimlere sahne olmuştur. Bu çalışma kapsamında incelenen Amik Ovası ve özellikle Kuzey Suriye´de ön plana çıkan krallıklar ve ticarî merkezler öncelikle Asur kral yıllıkları dikkate alınarak analiz edilmiştir. Eskiçağ özelinde geniş bir tarihi süreci kapsayan bu çalışmada hem filolojik belgelerin hem de arkeolojik bulguların ışığında kabaca Kuzey Levant coğrafyasının Demir Çağı boyunca göçler ve ticaretle şekillenmesinin genel hatlarıyla kronolojik analizi amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Geography of Migration and Trade in the Iron Age "Northern Levant"
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

The northern Levant geography, which extends to the city of Halep in Syria and the north of the Amanos Mountains, has been in a very central position in terms of immigration and trade, which forms the dynamics of two important cultural interactions of the ancient age. The area, which has this position, especially with the rich cultural diversity observed in the ancient trade stations, as is today, is also defined as a strong trade field in the ancient times and a significant political geography that develops therefore. The beginning of this political tradition in the region is M. II. In the middle of the millennium it extended to the kingdom of Yamhad, which was founded in Alalah, Mukis and Syria, the capital of Aleppo. by I. At the beginning of the millennium, the social-cultural and political environment re-formed by the Maritime/Egean migrations, which created a large wave of migration throughout the Anatolian region, also affected the Northern Levant, which is located in Syria and the north, and the Aramic kingdoms began to be established in the Amik Valley and Syria, especially with the Aramic migrations. Northern Levant, deprived of central authority in this period after the Asur authority, was under Babilonian sovereignty and Persian sovereignty, respectively. After Alexander's visit, the area examined was a scene of major political and demographic changes. The Amik Ovata, which was studied in this study, and the main royalties and trade centers in Northern Syria, were first analyzed taking into account the years of the Asyrian king. This study, which covers a broad historical process in the ancient era, aims to chronological analysis with the general lines of the formation of the Northern Levant geography through the Iron Age by migration and trade in light of both philological documents and archaeological findings.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 394
History Studies