Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Bataklıktan Eucalyptus camaldulensis (Dehn) Plantasyon Ormanına Dönüştürülen Alanda Bazı Toprak ve Ağaç Morfolojik Özelliklerinin İncelenmesi (Akdeniz Bölgesi - Türkiye)
2019
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı: Bu çalışmanın amacı, üç farklı dikim zamanına sahip Okaliptüs plantasyon orman sahalarında, ağaçların bazı morfolojik özellikleri ve toprak özelliklerinin incelenmesidir. Çalışma alanı: Bu araştırma, Tarsus-Karabucak Eucalyptus camaldulensis (Dehn) endüstriyel plantasyon sahasında yürütülmüştür. Materyal ve Yöntem: Araştırmada, üç farklı yaş grubu (3 - 5 - 9 yaş) plantasyon sahalarında, tesadüfi parsellerde birer örnekleme alanı belirlenmiştir. Örnekleme alanlarda, toprak özellikleri ve 36 ağaçta bazı morfolojik özellikler araştırılmıştır. Sonuçlar: Elde edilen bulgulara göre yüzey toprakları orta ve hafif bünyeli, toprak reaksiyonları alkali ve orta alkali, kireç miktarı %25 - 59, tuzsuz, organik madde miktarı %2.02 - 3.68, hacim ağırlığı 0.96 - 1.06 gr.cm-3 özellik göstermiştir. Fidanların morfolojik özellikleri incelendiğinde ortalama çaplar 3 - 5 ve 9 yaş gruplarında sırasıyla 11.7 - 14.5 - 21.5 cm, ortalama boylar ise aynı yaş sıralamasına göre 11.0 - 15.8 - 21.7 m dir. Farklı yaş gruplarına ait ağaçların morfolojik özellikleri istatistiksek olarak önemli fark göstermiştir (P<0.005). Önemli vurgular: Ağaçların erken yaşlarda hızlı boy gelişimi, ilerleyen yaşlarda ise hızlı çap gelişimi yaptıkları anlaşılmıştır. Okaliptüs türü için araştırma alanı toprak özelliklerinin oldukça uygun olduğu ve buna bağlı olarak dikilen fidanların yüksek çap ve boy gelişim gösterdikleri belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Investigation Of Some Soil and Morphological Properties Of Trees In Conversion Of Marsh Into Eucalyptus Camaldulensis (dehn) Different Ages Plantation, (mediterranean Region – Turkey)
2019
Yazar:  
Özet:

Aim of study: To determine soil and tree morphological properties in eucalyptus forests of difference between three age groups. Area of study: This research was carried out in eucalyptus plantation that has been established for both marsh rehabilitation and agro-industrial purposes. Material and Method: In each sampling plot (select randomly from three differently aged plantation forests.), soil properties and morphological characteristics of thirty-six trees were investigated. Main results: According to the obtained findings, the soil properties (0-30 cm) changed with the increasing age of the plantation. There was a little difference in the soil properties (30-60 cm). Investigations on the morphological characteristics of seedling found average diameters (d1.3) of 11.7 - 14.5 - 21.5 cm, in the plantations aged and average lengths of 11.0 - 15.8 - 21.7 m, 3, 5, and 9 years-old respectively. The morphological properties of trees were statistically significant at the 0.05 level. Highlights: Rapid development in tree height in the early years, followed by rapid growth in diameter in the sapling years is understood. The soil properties of the research area were determined to be quite suitable for eucalyptus species.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.455
2023 Impact/Etki : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi