Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 8
İslam Hukukunda Parada Meydana Gelen Değişiklikler ve Borçları Ödemenin Yolları.
2019
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geçim kaynağımız olan, ferd ve toplumun hayatında çok önemli bir yere sahip olan para, tarihi süreç boyunca ihtiyaçların temin edilmesi için bir araç olarak kullanılmıştır. Önemi, etkileri ve fonksiyonu farklı ilim dallarının araştırma konusu olmuştur. Bunların biri de İslam hukuku olup fakihler ilk dönemden itibaren para ile ilgili meselelerin araştırılmasına ehemmiyet göstermişlerdir. Fakihlerin üzerinde detaylı durduğu hususlardan biri, para bir akde konu olduktan sonra paranın kullanımdan kalkması, piyasadan çekilmesi, değerinin artması veya kayba uğraması gibi durumlarda akdin hükmünün ne olacağı ve paranın mislinin/aynısının ya da değerinin ödenmesi meselesi olmuştur. Farklı mezheplerden oluşan cumhur böyle durumlarda paranın mislinin/aynısının ödenmesini ileri sürerken bir grup fakih değerinin ödenmesini benimsemişlerdir. Bazı fakihler bu durumda malın değerinin ödeneceğini tercih ederken bazıları ise tarafların tekrar anlaşma yapmalarını önermişlerdir. Parada görülen bu değişiklikler eskiden olduğu gibi günümüzde de fakihlerin gündeminde yerini korumuştur. Özellikle kâğıt paraların muamelatlarda kullanılmaya başlanması ve değişikliklerin diğer paralara nazaran kâğıt paralarda daha belirgin görülmesi ile birlikte konunun önemi daha da artmıştır. Dolayısıyla çalışmamızda eski ve yeni fıkhi bilginlerin konuyla ilgili görüşleri, delilleri ele alınacak ve son olarak değerlendirmemize yer verilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Changes in the Islamic Law and the Way of Payment of Debts.
2019
Yazar:  
Özet:

The money, which is our resource of passing, has a very important place in the life of the ferd and society, has been used as a tool to satisfy the needs throughout the historic process. Its importance, effects and function have been the subject of the research of different disciplines of science. One of these is the Islamic law and the Faiths have been able to investigate the issues related to money from the first period. One of the facts on which the money stands in detail is the question of what the agreement will be in cases such as the loss of the money from use, withdrawal from the market, increase or loss of its value and the payment of the money’s equal or value. The Republic of different religions has accepted the payment of a group of poor values, while in such cases they claim the payment of the same amount of money. Some of the poor preferred to pay the value of the property in this case, while some suggested the parties to make a deal again. These changes in the money, as before, have kept their place in the agenda of the poor today. In particular, the importance of the subject has increased with the beginning of the use of paper currencies in the processing and the change of the other currencies in the paper currencies. Therefore, in our work, the opinions of the old and new fictional scientists on the subject, the evidence will be discussed and we will be given a place to evaluate.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 329
Atıf : 339
2023 Impact/Etki : 0.12
Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi