Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
On a yearly basis prediction of soil water content utilizing sar data: a machinelearning and feature selection approach
2020
Dergi:  
Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Science
Yazar:  
Özet:

Soil water content (SWC) performs an important role in many areas including agriculture, drought cases, usage of water resources, hydrology, crop diseases and aerology. However, the measurement of the SWC over large terrains with standard computational techniques is very hard. In order to overcome this situation, remote sensing tools are preferred, which can produce much more successful results in less time than standard calculation techniques. Among all remote sensing tools, synthetic aperture radar (SAR) has a significant impact on determining SWC over large terrains. The main objective of this study is to predict SWC on a yearly basis over the vegetation-covered terrains with the aid of different machine learning techniques and SAR based Radarsat-2 data, which obtained in 2015 and 2016 years.The proposed system consists of several stages, respectively. In the feature extraction stage, the backscatter coefficients of different polarizations and the parameters obtained from different models of decomposition (Freeman-Durden and H/A/$\alpha$) were combined and nine polarimetric features were formed for each sample point. In the next stage, support vector regression (SVR), generalized regression neural network (GRNN) and adaptive neuro-fuzzy inference system (ANFIS) were employed for the prediction of SWC. In the last stage, a machine learning based feature selection was implemented to the obtained feature vectors for determining optimal feature sets. Finally, a feature set with 6 parameters was determined as most optimal feature set over the SWC prediction and a slightly better performance was observed thanks to this feature set compared to the other results.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Science

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.879
Atıf : 1.402
2023 Impact/Etki : 0.016
Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Science