Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 3
Akıllı Şebekelerde Rassal Modelleme ile Enerji Depolama Sistemi Kapasite Hesaplaması
2019
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji
Yazar:  
Özet:

Dünyada elektrik sektörleri, hızla entegrasyonu artan yenilenebilir enerji kaynakları ile elektrik üretiminden kaynaklanan karbon ayak izini azaltmaya yönelik yapılan çevresel ve ekonomik baskılar ile karşı karşıya gelmektedir. Enerji depolama sistemleri şebeke altyapı güvenliğini arttıran, şebekeye çalışma esnekliği sağlayan ve çevresel etkileri azaltan çözümler olarak büyük ilgi görmektedir. Bu nedenle, enerji depolama sistemleri kompleks elektrik şebeke operasyonlarında anahtar rol oynamaktadır. Bu makalede, tüketicilerin elektrik talepleri, elektrik şebekesinden çekilen güç ve enerji depolama ünitesinden oluşan bir sistem için Stokastik bir model sunularak, aralarındaki etkileşimler incelenmiştir. Enerji depolama sisteminin onlarca meskenden oluşan rezidans, villalardan oluşan site veya kampüs gibi yerlerde bir grup kullanıcı tarafından ortaklaşa kullanıldığı varsayılmaktadır. Geliştirilen Stokastik model, iki boyutlu sürekli zamanlı Markov zinciri tabanlı olup, sistem durumlarının rassal dağılımları nümerik metotlar ile hesaplanmıştır. Dikkate alınması gereken diğer bir husus ise, enerji depolama sisteminin yoğun zamanlarda pik talebi azaltmak için kullanılması ve müşteri talebinin azaldığı dönemlerde ise şebeke gücü tarafından iskontolu elektrik enerjisi ile doldurulmasıdır. Şebeke güvenliğinin sağlanması için müşteri talepleri, sınırlı miktardaki şebeke elektriği ve enerji depolama ünitesi tarafından karşılanmakta ancak bu seviyenin üstündeki taleplere cevap verilememektedir. Bu nedenle kesinti olasılığı doğal olarak sistem performans metriği olarak karşımıza çıkmaktadır. Enerji depolama sistem kapasitesi, değişen kesinti olasılıkları ve sistem parametreleri altında hesaplanmıştır. Sunulan hesaplamalara göre enerji depolama sistemi optimum kapasitesinin belirlenmesinde tüketici talep istatistiklerinin büyük önem taşıdığı ortaya konulmuştur. Son olarak, geliştirilen ekonomik fayda modeli ile, sistem parametreleri ekonomik değişkenlerle ilişkilendirip, sistem operatörüne finansal dinamikleri göz önüne en iyi çalışma aralığını seçmesine olanak sağlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Computing capacity of the energy storage system with Rassal Modeling in Smart Networks
2019
Yazar:  
Özet:

The world’s electricity sectors are facing rapidly increasing integration of renewable energy and environmental and economic pressure to reduce carbon footprint from electricity production. Energy storage systems are very interested as solutions that enhance network infrastructure security, provide network work flexibility and reduce environmental impacts. Therefore, energy storage systems play a key role in complex electric network operations. In this article, consumers’ electricity demands are studied by presenting a Stokastic model for a system consisting of power and energy storage units drawn from the electricity network, interacting between them. It is assumed that the energy storage system is shared by a group of users in places such as a residence of dozens of resorts, villas or campuses. The developed Stokastic model is based on the two-dimensional continuous time Markov chain, and the racal distribution of system conditions is calculated by numeric methods. Another aspect to be taken into account is the use of the energy storage system in intense times to reduce the pic demand and in periods when the customer demand decreases, the network power is filled with electricity iscontained. Customer requests for network security are met by a limited amount of network electricity and energy storage unit, but requests above this level cannot be answered. Therefore, the possibility of interruption naturally comes to us as a system performance metrics. Energy storage system capacity is calculated under variable interruption possibilities and system parameters. According to the calculations presented, it has been shown that consumer demand statistics are of great importance in determining the optimal capacity of the energy storage system. Finally, with the developed economic benefit model, it connects the system parameters with economic variables, allowing the system operator to choose the best working range taking into account the financial dynamics.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 690
Atıf : 1.535
2023 Impact/Etki : 0.057
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji