Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Atkı İplik Numarası, Atkı Sıklığı ve Örgü Tipinin %100 Akrilik Dokuma Kumaşların Hava ve Su Buharı Geçirgenliğine Etkisi
2019
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada %100 akrilik dokuma kumaşların hava ve su buharı geçirgenliği özelliklerine atkı iplik numarası, atkı sıklığı ve örgü tipi değişiminin etkisi incelenmiş ve istatistiksel olarak değerlendirilmiştir. Çalışmada iki farklı numara atkı ipliği ile üç farklı örgüde kumaş üretilerek iplik numarası ve örgü tipi değişiminin etkisi, bezayağı örgülü kumaş yapılarında ise 3 farklı atkı sıklığı kullanılarak atkı sıklığı değişiminin etkisi değerlendirilmiştir. Çalışma sonucuna göre, akrilik dokuma kumaşlarda atkı sıklığı arttıkça hava ve su buharı geçirgenliği azalmaktadır. Bezayağı örgünün hava geçirgenliği dimi ve saten örgülü kumaş yapılarına göre daha düşük bulunmuştur. Kalın atkı ipliği kullanılan kumaşlarda daha yüksek su buharı geçirgenliği elde edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

The impact of the 100 % acrylic fabric of the type of flow, flow frequency and flow on the passivity of air and water vapor
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the impact of 100 % acrylic tissue tissue on the air and water steam passiveness characteristics, the number of the shake wire, the frequency of the shake and the change of the shake type has been studied and statistically evaluated. In the study, the effect of the shift of the shift number and shift of the shift of the shift of the shift of the shift of the shift of the shift of the shift of the shift of the shift of the shift of the shift of the shift of the shift of the shift of the shift of the shift of the shift of the shift of the shift. According to the study, as the frequency of blowing in acrylic tissue tissues increases, the air and water steam passivity decreases. The air permeability of the shell was found lower than the dime and satin shelled tissue structures. In the tissues used with the thick thinning thread, a higher water vapor tolerance has been achieved.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 690
Atıf : 1.538
2023 Impact/Etki : 0.057
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji