User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 7
 Views 34
 Downloands 6
Sosyal Ağ (Medya) Kullanımı ve Suç Mağduriyeti
2018
Journal:  
Online Journal Of Technology Addiction & Cyberbullying
Author:  
Abstract:

Sosyal ağların hayatımıza girmesiyle birlikte, özellikle bireyler ve gruplar arası iletişim alanında yeni bir devir başlamıştır. İletişim alanındaki bu yeni devir, benzer boyutlarda suç ve suçluluk alanında da yaşanmış ve dünya genelinde suç kavramının giderek artış eğilimi gösterdiği literatür çalışmalarıyla belirlenmiştir. Bu çalışmada, üniversite öğrencilerinin sosyal ağ kullanım alışkanlıkları, karşılaşılan suçlar ve suça verdikleri tepkiler analiz edilmiştir. Tanımlayıcı sınıfta olan bu araştırma, Ekim 2016 – Kasım 2016 tarihleri arasında On Dokuz Mayıs Üniversitesinde öğrenim gören 409 öğrenci ile Dicle Üniversitesinde öğrenim gören 391 öğrencinin katılımı ile toplamda 800 öğrenciye, içerisinde literatür çalışmasına dayalı anket formu uygulanmıştır. Araştırma verileri ki-kare (x2), tek yönlü ANOVA ve T-testi, yöntemleri ile analiz edilmiştir. Ülkemizdeki üniversite öğrencileri ile literatürdeki bazı ülkelerde yapılan sosyal ağ sitelerinin kullanım oranları mukayese edildiğinde, ülkemizde sosyal ağ sitelerinin kullanımının oransal olarak yüksek olduğu görülmüştür. Öğrencilerin çoğunluğunun sosyal ağların özel hayatlarını deşifre ettiğini (%67,4) ve kişisel bilgilerin çalınmasına neden olacağını düşünmelerine (%63,3) karşın, sosyal ağlarda kişisel bilgilerini çok sık paylaştıkları saptanmıştır. Yapılan araştırma ile sosyal ağdaki suç kavramının adli bilimler açısından incelenerek, suç sorununun kökeninin belirlenmesi ve ilgili makamlar tarafından yapılan önleyici ve adli süreçlere önemli katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles








Online Journal Of Technology Addiction & Cyberbullying

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 68
Cite : 825
2023 Impact : 0.5
Online Journal Of Technology Addiction & Cyberbullying