User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 35
 Downloands 10
TÜRKİYEDEKİ İLLERİN SOSYO-EKONOMİK GELİŞMİŞLİK SIRALAMASI İLE SPORTİF GELİŞMİŞLİK DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ
2006
Journal:  
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu çalışmanın amacı, Türkiye’deki illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralaması ile sportif gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesidir. Araştırmada tarama modeli yöntemi kullanılmıştır. Araştırma problemine ilişkin mevcut bilgiler, ilgili literatürün taranmasıyla sistematik bir biçimde verilmiş ve konu hakkında teorik bir çerçeve oluşturulmuştur. Araştırma veri toplama aracı olarak; Devlet İstatistik Enstitüsü, Devlet Planlama Teşkilatı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve ilgili federasyonlardan elde edilen istatistiki bilgiler haritalara dönüştürülmüştür. Dağılış haritalarının yapılmasında, öncelikle veriler büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru frekanslarına göre sıralanmıştır. Daha sonra sıralı frekanslar formül sayesinde gruplandırılmış (10 grup oluşturacak şekilde), frekanslara dönüştürülmüştür. Frekans gruplarına göre oluşturulan haritalar analiz edilerek yorumlanmıştır. 2004 yılında elde edilen madalya sayıları ise tablolar halinde verilmiştir. Futbol branşı ile ilgili veriler kullanılmamıştır (kulüp, tesis, sporcu sayısı, madalya sayısı). Araştırmada, İlerin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası, gelişmişlik derecesi ve gelişmişlik sırasında İstanbul’un ilk sırayı aldığı, buna paralel olarak spor kulübü sayısı, lisanslı sporcu sayısı ve alınan başarılarda da ilk sırayı aldığı tespit edilmiştir. Sonuç olarak, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralaması ile sportif gelişmişlik düzeyleri arasında bir paralellik olduğu, ancak ülke nüfusu ve genç nüfus gözönünde tutulduğunda, gerek kulüp sayısının gerekse lisanslı sporcu sayısının ve alınan başarıların yeterli olmadığı söylenebilir

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 774
Cite : 7.457
2023 Impact : 0.287
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi