Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 4
Dağlık Alanlarda İklim Değişikliğine Bağlı Refah Göçü: Çamlıyayla
2022
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Çevrebilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, kentten dağlık alanlara hareket eden insanların motivasyonlarının iklim değişikliğinin etkileriyle ilişkisini anlamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda Çamlıyayla dağlık yerleşmesine hareket eden refah göçmenlerinin iklim değişikliğine bağlı olarak hareketliliklerinin değişimi incelenmiştir. Araştırmada nitel araştırma yöntemini destekleyici ikincil veriler bulunmaktadır. Nitel veriler betimsel olarak analiz edilmiş ve rapor edilmiştir. Görüşmelerden elde edilen bulgulara göre Çamlıyayla dağlık yerleşmesine hareket eden kentliler iklim değişikliği hakkında yüksek farkındalığa sahiptir. Katılımcılar mevsimlerin başlangıç ve bitiş dönemlerinin değiştiğini ve hava sıcaklığının arttığını belirtmiştir. Buna bağlı olarak dağlık alanlara yönelik hareketlilikleri eskiye göre daha fazla iklim değişikliğinden etkilenmektedir. Araştırmanın en önemli bulgularından biri de katılımcıların iklim değişikliğinin etkilerine karşı dağlık alanları kentlere göre daha güvenli bulmalarıdır. Buna göre gelecekte kentlilerin iklime bağlı nedenlerle dağlık alanlara daha sık hareket edeceği ve mekânsal dönüşümün etkilerinin gözlemlenebileceği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Amenity Migration In Mountainous Areas In The Context Of Climate Change: Camliyayla
2022
Yazar:  
Özet:

This study aims to understand the relationship between the motivations of people moving from the urban to mountainous areas and the effects of climate change. In this context, the change in the mobility of amenity migrants moving to the mountainous settlement of Çamlıyayla due to climate change has been examined. There are secondary data supporting the qualitative research method in the research. Qualitative data were analyzed and reported descriptively. According to the findings obtained from the interviews, the amenity migrants who move to the mountainous settlement of Çamlıyayla have a high awareness of climate change. Participants stated that the beginning and ending periods of the seasons changed and the air temperature increased. Accordingly, their mobility towards mountainous areas is affected by climate change more than before. One of the most important findings of the research is that the participants find mountain areas safer than cities against the effects of climate change. Accordingly, it has been determined that in the future, urban residents will move to mountainous areas more frequently due to climate-related reasons and the effects of spatial transformation can be observed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ankara Üniversitesi Çevrebilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 119
Atıf : 992
2023 Impact/Etki : 0.444
Ankara Üniversitesi Çevrebilimleri Dergisi