Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Stachys tmolea Boiss. in Metanol ve Aseton Ekstraktlarının Toplam Fenolik İçeriği, Antioksidan Özellikleri ve Element Konsantrasyonları
2022
Dergi:  
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Stachys tmolea Boiss. farklı çözücü ekstraktlarının DPPH radikal süpürücü ve toplam antioksidan aktivite ile fenolik ve element konsantrasyonları belirlenmiştir. Bitkinin metanol özütünün toplam fenolik madde içeriği 68.91±1.4 mg GAE/g ekstre olarak tespit edilmiştir. % DPPH radikal inhibisyonu 64.79±1.98 ve toplam antioksidan aktivitesi 2.28±0.21 mmol Trolox eşdeğeri/L dir. Aseton özütü 27,26±1,2 mg GAE/g ekstre toplam fenolik madde içerir. % DPPH radikali inhibisyonu 50.33±2.05 ve toplam antioksidan aktivitesi 0.57±0.04 mmol Trolox eşdeğeri/L dir. Metanol ekstraktının sentetik bir antioksidan olan bütillenmiş hidroksi anizole (toplam fenolik madde konsantrasyonu 82.33±2.1 mg GAE/g) yakın özelliklere sahip olduğu görülmektedir. Türün ayrıca süperoksit dismutaz ve katalaz enziminin yapısındfa bulunan Cu, Mn, Fe gibi elementleri de içerdiği belirlendi. Sonuç olarak, Stachys tmolea'nın metanolik özütü, radikal süpürücü ve antioksidatif özellikler sergiler. Türün içerdiği önemli elementler nedeniyle fitoterapi çalışmalarında değerlendirilebilecek bir bitki olduğu düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Total Phenolic Content, Antioxidant Properties and Element Concentrations Of Methanol and Acetone Extracts Of Stachys Tmolea Boiss.
2022
Yazar:  
Özet:

DPPH radical scavenging, total antioxidant status, phenolic and element concentrations of the different solvent extracts of Stachys tmolea Boiss. were determined in the study. It was found that, the methanol extract of the plant contains total phenolic substance is 68.91±1.4 mg Gallic acid equivalant/g extract. % DPPH radical inhibition was 64.79±1.98 and total antioxidant status was 2.28±0.21 mmol Trolox Equiv./L. The acetone extract contains total phenolic substance (27.26±1.2 mg GAE/g extract). % DPPH radical was 50.33±2.05, and total antioxidant status was 0.57±0.04 mmol Trolox Equiv./L. It is seen that, the methanol extract has properties close to the synthetic antioxidant butylated hydroxy anisole (total phenolic substance concentration is 82.33±2.1 mg GAE/g). It is determined that the species also contains elements such as Cu, Mn, and Fe that participate in superoxide dismutase and catalase. In conclusion, the methanolic extract of Stachys tmolea exhibits radical scavenging and antioxidative properties. The species is thought to be a plant that can evaluate in phytotherapy studies due to the important elements it contains.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.428
Atıf : 2.854
2023 Impact/Etki : 0.161
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi