Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 22
 İndirme 2
Kamusal Alan Kavramı Çerçevesinde Türkiye’de 68 ve 80’lerdeki Öğrenci Hareketleri Üzerine Yeniden Düşünmek
2019
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Türkiye’de kamusal alan konusundaki teorik ve pratik tartışmalar göz önünde bulundurularak öğrenci hareketleri farklı bir kamusal alan kurgusu ile analiz edilmeye çalışılmıştır. 60’lı ve 80’li yıllardaki öğrenci hareketleri merkeze alınarak kamusal alan tartışmaları çerçevesinde değerlendirilmiştir. Kavramla ilgili tarihsel arka plan ve temel teorik yaklaşımlar, geleneği bozmadan Locke, Mill, Rawls, Hayek gibi liberal düşünürlerin görüşleri ile birlikte Habermas, Arendt ve Sennett’in kuramsal çerçevesi ve Negt, Kluge’nin tartışmalara teorik katkısı üzerinden ele alınmıştır. Burada bahsedilen yıllardaki öğrenci hareketleri, daha eleştirel ve muhalif olarak formüle edilmiş olan “karşıt kamusal alan” yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilmiş, tarihsellik göz önünde bulundurularak doksanlı yıllardaki öğrenci hareketlrine temel noktalar açısından değinilmiştir. Elde edilen bilgiler ve yapılmış çalışma bulguları 68 kuşağının sonraki öğrenci hareketlerine kıyasla toplumsal, siyasal ve kültürel açıdan çok daha farklı ve etkili dinamiklere sahip olduğunu göstermektedir. Ancak söz konusu gençlik hareketlerini keskin kıyaslarla değerlendirmenin ötesinde, kendi etkileşim alanlarını anlamlandırmak, bu hareketlerin mevcut potansiyellerinin tarihsel açıdan günümüze uzanan bağlantılarını açığa çıkarması bakımından önem taşır.

Anahtar Kelimeler:

Rethink The Framework Of The Public Sphere On The Student Movement In 68 and 80 In Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, theoretical and practical discussions about student movements, considering the public sphere in Turkey is to analyze the public domain with a different plot. Student movements in the 60s and 80s were taken into the center and evaluated within the framework of public sphere discussions. The historical background of the concept and the basic theoretical approaches are handled through the theoretical framework of Habermas, Arendt and Sennett and Negt, Kluge's theoretical contribution to the discussions, together with the views of liberal thinkers such as Locke, Mill, Rawls, Hayek, without breaking the tradition. The student movements in the years mentioned here have been evaluated within the framework of the “opposing public sphere” approach, which has been formulated as more critical and oppositional. The subject is historically linked to student movements in the 90s. The information obtained shows that 68 generations have very different and effective dynamics in social, political and cultural aspects compared to subsequent student movements. However, beyond evaluating these youth movements with sharp comparisons, it is important to make sense of their own areas of interaction in terms of revealing the historical connections of these movements to their present potential.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 12.563
2023 Impact/Etki : 0.439
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi