Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Türk Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireleri Derneği COVID‐19 Komisyonu COVID-19 Koronavirüs Hastalığı Rehberleri
2020
Dergi:  
Nefroloji Hemşireliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Koronavirus Hastalığı 2019 (COVID-19) salgını tüm Dünyayı etkisine almış ve herkesin hayatını etkilemiştir. Hemodiyaliz, periton diyalizi ve organ nakli hastaları, COVID-19’un şiddetli seyretmesi açısından risk grubundadır. Bu hasta grubunun dikkat etmesi gereken noktalar kendi hayatlarını korumaları açısından oldukça önemlidir. Ayrıca, her ülkenin mevcut sağlık sisteminde öz kaynaklarını ve salgını yöntebilmesi için riskli hasta gruplarına özel bilgilendirme yapması önemlidir. Dünya’nın birçok yerinde ve ülkemizde bu hasta grubunun izlem ve takibinin uzaktan yapılması ve hastaların bilgilendirilmesinin üzerinde durulmaktadır. Bu amaçla Türk Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireliği Derneği COVID-19 Komisyonu tarafından hastalarımızı bilgilendirmek için hasta rehberleri oluşturulmuştur. Nefroloji Hemşireliği Dergisinin bu sayısında meslektaşlarımıza yol göstermesi ve hastalarımızın bilgilendirilmese yardımcı olması amacıyla bu rehberler yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Covid-19 Coronavirus Disease Guidelines Of The Covid ‐ 19 Commission Of Turkish Nephrology, Dialysis, and Transplantation Nurses Association
2020
Yazar:  
Özet:

The Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) outberak affected the whole World and affected everyone’s life. Hemodialysis, peryton dialysis and organ transplant patients are in the risk group for severe course of COVID-19. The points that the patients group should pay attention to are very important in terms of protecting their own lives. In addition, it is important for each country to provide special information to risky patient groups in order to direct their own resources and epidemic in the current health system. In many parts of the World and in our country, it is emphasized to monitor and follow up this patients group remotely and inform patients. Therefore, patients guides were created by the Turkish Nephrology, Dialysis and Transplantation Nurses Association COVID-19 commission to inform our patients. In this issue of ‘Journal of Nephrology Nursing’, these guides are included to guide our colleagues and help inform our patients.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Nefroloji Hemşireliği Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 95
Atıf : 131
Nefroloji Hemşireliği Dergisi