Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Kemoterapi ve Radyoterapiye Bağlı Gelişen Miyelodisplastik Neoplazm: Olgu Sunumu
2020
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Global dünyada her yıl onkolojik tanı alan hastaların sayısında artış gözlenmektedir. Uygulanan kemoterapi ve radyoterapi tedavilerine bağlı akut ve kronik süreçte saptanabilen hematopoietik hasarların da sıklığı orantılı olarak artmaktadır. Yayınımızda mide malign neoplazm tanısı almış olan 67 yaşındaki erkek hastada kemoterapi ve radyoterapi tedavisi sonrası kronik süreçte ve irrevesbl olarak geliştiği düşünülen miyelodisplastik neoplazm olgusunu sunduk. Kemoterapotik ajanlara ve radyoterapiye bağlı görülebilecek hematopoietik bozuklukların öngörülebilmesi ve mümkünse erken dönemde müdahale edilmesi önem arzetmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Myelodysplastic Neoplasm Due To Chemotherapy and Radiotherapy: A Case Report
2020
Yazar:  
Özet:

Every year in the global world, there is an increase in the number of oncological diagnoses. The frequency of hematopoietic damages that can be detected in acute and chronic processes due to chemotherapy and radiation therapy is also increasing proportionally. In our publication, we presented a case of myelodysplasi neoplasm, which is believed to develop in a chronic process and irrevesibl after chemotherapy and radiation therapy in a 67-years-old male patient diagnosed with malignant stomatch neoplasm. It is important that hematopoietic disorders that may be observed due to chemotherapeutic agents and radiation therapy are predicted and, if possible, prevented at an early stage.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 97
Atıf : 23
2023 Impact/Etki : 0.064
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi