Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
Multipl Skleroz Hastalarında Algılanan Yorgunluğun Aktivite-Rol Yeterliliği ile İlişkisi
2019
Dergi:  
Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma Multipl Skleroz (MS) hastalarında yorgunluk ile aktivite-rol yeterliliği ve önemi arasındaki ilişkiyi incelemek amacıyla gerçekleştirildi. Gereç ve Yöntem: Çalışma, Trakya Üniversitesi Hastanesinde Şubat-Haziran 2018 tarihleri arasında 26 MS hastası ile gerçekleştirildi. Bireylere Genişletilmiş Özür Durum Anketi (EDSS), Yorgunluk Şiddet Ölçeği (FSS) ve Aktivite Öz-Değerlendirme Ölçeği (OSA) uygulandı. Sonuçlar: FSS ve EDSS puanları ile OSA yeterlilik puanı arasında anlamlı düzeyde istatistiksel ilişki saptandı (p<.05). FSS ve EDSS puanları ile OSA önem puanı arasında istatistiksel olarak ilişki saptanmadı (p>.05). Tartışma: Çalışmada MS’li bireylerde algılanan yorgunluk ile aktivite-rol yeterliliğinin ilişkili olduğu bulunmuştur. Bu nedenle ergoterapi alanında çalışmakta olan sağlık elemanlarının MS’li bireylerin yorgunluk düzeyleri ile ilgili gerekli değerlendirmeleri yaparken bireylerin aktivite-rol yeterliliği açısından da değerlendirilmesinin de önemli olduğunu düşünmekteyiz.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between The Perceived Fatigue and Occupational Competence In Multiple Sclerosis Patients
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was conducted to investigate the relationship between fatigue and occupational competence and fatigue in Multiple Sclerosis (MS) patients. Material and Methods: The study was carried out in Trakya University Hospital between February and June 2018 with 26 MS patients. Expanded Disability Status Scale (EDSS), Fatigue Severity Scale (FSS) and Occupational Self Assessment (OSA) applied to participants. Results: Statistically significant relationship was found between FSS and EDSS scores and OSA competence scores (p <.05). No statistically significant relationship was found between FSS and EDSS scores with OSA value scores (p> .05). Discussion: In this study, it was found that perceived fatigue in MS individuals is correlated with occupational competence. For this reason, we think that it is important that health professions who are working in occupational therapy field should make necessary evaluations about fatigue levels of MS individuals and apply occupational therapy interventions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 109
Atıf : 98
2023 Impact/Etki : 0.103
Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi