Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 2
BAZI ÜLKELERİN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ AKREDİTASYON UYGULAMALARININ KARŞILAŞTIRMALI OLARAK İNCELENMESİ:BİR META SENTEZ ÇALIŞMASI
2022
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Farklı eğitim sistemlerine sahip bazı ülkelerin öğretmen eğitimi akreditasyon uygulamaları ve işlemleri açısından karşılaştırmayı amaçlayan bu çalışma meta-sentez yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya dahil edilen ülkelerde öğretmen eğitimi akreditasyonunda yetkili olan kurumların tarihsel gelişimi, vizyonları, hedefleri, yönetimi, uygunluk şartları, temel standartları, akreditasyon süreci ve seviyesi, süre ve maliyet durumları açısından karşılaştırmalar yapılmıştır. Araştırmaya dahil edilen ülkelerde, öğretmen eğitimi akreditasyonunda asıl amacın öğretmen eğitiminde mükemmelliği teşvik etmek ve böylece eğitimli ve sürdürülebilir kaliteli toplumların yaratılmasına katkıda bulunabilecek mükemmel öğretmenler yetiştirmek olduğu belirlenmiştir. Böylece öğretmen yetiştiren kurumların akreditasyonunda benimsenen uygulama yöntemleri büyük ölçüde benzerdir. Amerika’da CAEP, İngiltere’de NCTL, Avusturalya’da AITSL ve Türkiye’de ise YÖK ülkelerinde öğretmen eğitimini akredite etmede başlıca yetkili kurullardır. Genellikle akreditasyon süreci tüm ülkelerde, akredite olmak isteyen kurum veya programın uygunluğunun belirlenmesi ve ilgili kurum veya program tarafından sunulan kendi iç değerlendirme raporu ile başlar. Ardından akredite olma talebinde bulunan kurum veya program akreditasyon ekibi tarafından ziyaret edilir. Kurum ve program, önceden belirlenen standartlara uygunluğu açısından incelendikten sonra akreditasyon uygulaması akreditasyon ekibinin kurum veya program hakkındaki kararıyla sonuçlanır. Avustralya ve Türkiye’de akreditasyon uygulamaları çok eskilere dayanmazken ABD ve İngiltere bu konuda daha köklü ülkeler olduğu bilinmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Basic Countries of Teacher Education Acreditation Applications to Be Recognized: A Meta-Centless Movement
2022
Yazar:  
Özet:

This study, which aims to compare teachers’ education in some countries with different educational systems in terms of accreditation practices and processes, was carried out by the meta-synthetic method. In the countries involved in the study, the institutions authorized in the accreditation of teaching education have been compared in terms of historical development, visions, goals, management, compliance requirements, basic standards, accreditation process and level, time and cost conditions. In the countries involved in the research, the main objective of the teacher education accreditation is to promote excellence in the teacher education and thus educate excellent teachers who can contribute to the creation of educated and sustainable quality communities. Thus, the methods of application adopted in the accreditation of institutions that educate teachers are largely similar. CAEP in the United States, NCTL in the UK, AITSL in Australia and in Turkey are the main authorized committees in accrediting teaching education in the YÖK countries. Usually the accreditation process begins in all countries, with the determination of the suitability of the institution or program wishing to be accredited and its own internal evaluation report presented by the relevant institution or program. It is then visited by the accreditation team of the institution or program requested to be accredited. The institution and the program, after examined in terms of compliance with the standards established in advance, concludes with the decision of the accreditation team on the institution or program. The accreditation practices in Australia and Turkey are not very old, while the United States and Britain are known to be more rooted in this regard.

Anahtar Kelimeler:

Comparative Investigation Of Accreditation Applications Of Teacher Education Of Some Countries: A Meta Synthesis Study
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.806
2023 Impact/Etki : 0.599
Milli Eğitim Dergisi