Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 2
Çocuk Kliniklerinde Çalışan Hemşirelerin Çocuğun Bakımına Ebeveyn Katılımına Yönelik Tutumlarının Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
Batı Karadeniz Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma hastanede yatan çocuğun bakımına ebeveynlerin katılımı konusunda hemşirelerin tutumlarını belirlemek amacı ile yapılmış tanımlayıcı bir olarak yapılmıştır. Yöntem: Araştırma, 01 Ekim 2015- Ocak 2016 tarihleri arasında, Batı Karadeniz Bölgesinde bulunan bir üniversite ve kadın doğum-çocuk hastalıkları hastanesinde yapılmıştır. Çalışmanın örneklemini 130 hemşire oluşturmuştur. Veriler, tanıtıcı Bilgi Formu ve Ebeveyn Katılımı Tutum Ölçeği ile toplanmıştır. Çalışmadan elde edilen veriler SPSS 19.0 programı ile değerlendirilmiştir. Bulgular: Katılımcıların %55.4’ü üniversite hastanesinde, %44.6’sı devlet hastanesinde, %20.0’ı yenidoğan yoğun bakımda çalıştığı, çocuk kliniklerinde çalışma yılları ortalamasının 7.09±6.31 olduğu belirlenmiştir. Çocuğun bakımına ebeveyn katılımına yönelik %81.5’sinin almadığı tespit edilmiştir. Sonuç: Çalışmamızda araştırmaya katılan hemşirelerin iş yaşamı özelliklerine göre Ebeveyn Katılımı Tutum Ölçeği puan ortalamaları değerlendirildiğinde çalışılan hastane, klinik, klinikte çalışılan konum ve aile merkezli bakıma yönelik bilgi alma durumu arasında anlamlı farklılık olduğu belirlenmiştir (p<0.05).

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of the attitudes of nurses working in children's clinics towards parents' participation in child care
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was performed as a identification for the purpose of determining the attitudes of nurses regarding the participation of parents in the care of the child in the hospital. Method: The study was carried out between October 1st and January 1, 2016 at a university in the West Black Sea Region and a female-born-baby disease hospital. The study was carried out by 130 nurses. The data is collected with the indicative Information Form and Parental Participation Attitude Scale. The data obtained from the study was evaluated with the SPSS 19.0 program. Results: 55.4 percent of participants were in university hospitals, 44.6 percent in state hospitals, 20.0 percent were working in newborn intensive care, the average working year in children’s clinics was 7.09±6.31. 81.5 per cent of parents don’t receive child care. The result: According to the work life characteristics of the nurses who participated in our study Parental Participation Attitude Scale, when the average score is assessed, there is a significant difference between the hospital, the clinic, the location in which the clinic is studied and the status of family-centered care information receipt (p<0.05).

Anahtar Kelimeler:

Determination Of Attitudes Of The Nurses Who Are Working In Children Clinics For The Participation Of Parents In Children Care
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Batı Karadeniz Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 285
Atıf : 233
2023 Impact/Etki : 0.059
Batı Karadeniz Tıp Dergisi