Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Piercing the Curtain: Exploring U.S.-Iran Relations and Realism Through the Qasem Soleimani Assassination
2024
Dergi:  
International Journal of Social Inquiry
Yazar:  
Özet:

In the domain of global politics, the validation of realist theory would occur if a majority of states held substantial power. However, the current international system features states with varying degrees of capability, leading to divergent objectives. This divergence contradicts realist assertions, prompting a critical examination in this article. By practically evaluating the international system, the article recognizes the diverse capabilities and objectives of states influenced by dominant states, especially in the case of postcolonial states, often overlooked by realism. Utilizing defensive and offensive theories within classical (neo) realism, the article analyzes the Qasem Soleimani case to demonstrate the importance of diverse theoretical perspectives in broadening analysis. The case study underscores the ongoing relevance of realism in understanding the self-help and anarchic nature of the international system.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


International Journal of Social Inquiry

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 324
Atıf : 381
2023 Impact/Etki : 0.2
International Journal of Social Inquiry