Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 22
 Görüntüleme 9
Hastanede Yatan Okul Çağı Çocukların Hemşireyi ve Hastaneyi Algılama Durumlarının İncelenmesi
2019
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Çocuk hastaneye yattığında hastane personelini, kullanılan malzemeleri, yapılacak işlemleri bilmemektedir. Bu durum çocuğun hastaneye ve tedaviye uyumunu, sağlık personeliyle iletişimini ve sonraki hastane deneyimlerini etkilemektedir. Amaç: Hastanede yatan okul çağı çocukları tarafından hastanenin ve hemşirelerin algılanma durumunu incelemek amacıyla yapılmıştır. Yöntem: Araştırma, bir üniversite hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisinde, ölçüt örnekleme yöntemi kullanılarak belirlenen7-12 yaş 15 çocuk ile yapılmıştır. Araştırmada veriler çocuk ve aile hakkında genel bilgiler toplamayı sağlayan ‘Hasta Bilgi Formu’ ve görüşmeyi yönlendiren yarı yapılandırılmış ‘Görüşme Formu’ ile toplanmış, veriler kodlanarak temalar oluşturulmuştur. Bulgular: Araştırma sonucunda Bilgi ve Düşünceler -Hastane/ Hastalık (Hastalık, Hastane Ortamı, Girişimler, Bilgi Kaynakları, Hastanenin Olumlu/ Olumsuz Yönleri), Hemşire (İlk Karşılaşma, Profesyonel Kimlik)-, Öneri ve İstekler -Hastane (Hastane Ortamı, Girişimler), Hemşire (Profesyonel Kimlik, Meslek Tercihi)- olmak üzere iki tema ve alt temalar belirlenmiştir. Çocukların büyük çoğunluğu hastaneye hazırlanmadan yatırılmıştır, hastane ve hemşire ile ilgili halabüyük bilgi kaynakları televizyon ve büyükleridir. Ağrılı invaziv girişimler, sağlık çalışanlarının kötü muamelesi, fiziksel kısıtlılık veçok da sevdiklerinden ayrılığı, hastanenin olumsuz yönü olarak nitelendirmişlerdir. Tüm çocuklar hemşire ile ilk defa hastane ortamında karşılaşmış, hemşireye ve hastaneye karşı, korku, heyecan, utanma ve merak gibi duyguları yaşamışlardır. Hemşirenin profesyonel bir meslek olarak sorumlulukları hakkında bir fikre sahiplerdir ancak büyük çoğunluğu hiç erkek hemşire görmemiştir. Hemşireyi güler yüzlü, mutlu, iyi, ilgili, nazik gibi olumlu özelliklerle tanımlamışlardır. Sonuç: Çocukların bilgilendirilmesi konusunda yetersizlikler olduğu saptanmıştır. Oyun odası, okulsık ifade edilen isteklerdir. Kendilerine bakan hemşirenin kadın hemşire olmasını ve renkli, desenli formalar giymesini tercih ettiklerini ifade etmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

School Age in the Hospital Review of Children's Nursing and Hospital Detection Conditions
2019
Yazar:  
Özet:

Introduction: When the child is in the hospital, he does not know the staff of the hospital, the materials used, the procedures to be done. This condition affects the child's adaptation to the hospital and treatment, communication with healthcare staff and subsequent hospital experiences. Purpose: The school age in the hospital was done by children in order to examine the state of detection of the hospital and nurses. Method: The study was conducted with a university hospital in the Children's Health and Diseases Service, with children aged 7-12 and 15 who were determined using the measurement sampling method. In the study, the data was collected with the 'Patient Information Form' that enables the collection of general information about the child and the family and the semi-configured 'Conversation Form' that guides the conversation, the data was coded and the topics were created. The findings: The research results have identified two themes and sub-themes, including Information and Thoughts - Hospital / Disease (Hospital, Hospital Environment, Initiatives, Information Resources, Hospital's Positive / Negative Aspects), Nurses (First Meeting, Professional Identity), Recommendations and Requirements - Hospital (Hospital Environment, Initiatives), Nurses (Professional Identity, Occupational Preference). The vast majority of the children are hospitalized without preparation, the majority of the sources of information about the hospital and nurses are television and the adults. Painful invasive attempts, poor treatment of health workers, physical disabilities and separation from the loved ones, they have described as the negative side of the hospital. All children met the nurse for the first time in the hospital environment, experienced feelings like fear, excitement, shame and curiosity against the nurse and the hospital. The nurses have an idea of their responsibilities as a professional profession, but the vast majority of them have never seen male nurses. The nurse has been defined with positive characteristics such as laughing, happy, good, related, gentle. The conclusion is that there are disadvantages in informing the children. The playroom is the desires expressed in school. The nurse who looked at them said they prefer to be a nurse and to wear colorful, modeled shapes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 3.802
2023 Impact/Etki : 0.257
Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi