Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
Temeşvar Eyaleti'ne Nizam Verme Çalışmaları ve Temeşvar'ın Kaybı Öncesinde Yapılan Faaliyetler (1700-1715)
2019
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Karlofça antlaşması, Osmanlı Devleti için batı cephesinde ciddi toprak kayıpları ile imzalanmıştır. Bununla birlikte Avusturya ile yapılan antlaşma gereğince Temeşvar, bütün sancaklarıyla Osmanlı’nın elinde kalmıştır. Nitekim Temeşvar, bulunduğu stratejik konum nedeniyle bundan sonraki süreçte Avusturya kuvvetlerinin ana hedefi olacaktır. Osmanlı devlet erkânı, bu bilinçle barışın akabinde Temeşvar şehri ve Temeşvar Eyaleti genelinde birçok faaliyet yürütmüştür. Bu çalışmada Karlofça sonrasında batı cephesinde Tuna’nın kuzeyinde elde kalan tek toprak parçası olan Temeşvar Eyaleti’nde yürütülen nizam çalışmaları üzerinde durulacaktır. Bir yandan askeri sayımlar, bir yandan göçen ahalinin geri döndürülmeleri için yürütülen faaliyetler, öte yandan yeni bir savaşın çıkma olasılığının göz ardı edilmemesi nedeniyle yapılan işler değerlendirilmeye tabi tutulmuştur. Bu cümleden olarak Temeşvar Kalesi ve eyaletteki palankalarda yürütülen onarım, güçlendirme ve yeni inşa işleri ile istihkâmların güçlendirilmesi, yani askerî alanda alınan tedbirler üzerinde durulmuştur. Bütün bunların yanı sıra kamu binaları inşaatları ve ahalinin dini vecibelerinin yerine getirilmesi için yapılan imar faaliyetleri de bu çalışmanın konusunu oluşturmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Temeşvar Eyaleti'ne Nizam Verme Çalışmaları ve Temeşvar'ın Kaybı Öncesinde Yapılan Faaliyetler (1700-1715)
2019
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

The Charloff Treaty was signed with serious land losses on the western front for the Ottoman State. However, according to the treaty made with Austria, Temeşvar, with all his sanctions, remained in the hands of the Ottoman. In fact, Temeşvar will be the main target of the Austrian forces in the future due to its strategic position. The Ottoman state has undertaken many activities throughout the city of Temeşvar and the state of Temeşvar, with this consciousness of peace. In this study, we will focus on the work of the nickname carried out in Temeşvar State, which is the only part of the land left in the north of Tuna on the western front after Karlofça. On the one hand, military calculations, on the one hand, the activities carried out for the return of the immigrant capacity, on the other hand, the work carried out due to the possibility of a new war was not neglected. This phrase focuses on the repairs, strengthening and new construction works and the strengthening of the resorts, i.e. the measures taken in the military field. All of this, as well as the construction of public buildings and the construction of the religious objects of the power, also formed the subject of this work.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 394
History Studies