Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 13
 İndirme 5
Pediyatrik Olgularda Bispektral İndeks Monitorizasyonun Hemodinami, Derlenme ve Kullanım Maliyeti Üzerine Etkileri
2008
Dergi:  
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kaudal epidural bloğun genel anestezi ile birlikte uygulandığı pediyatrik olgularda, Bispektral İndeks Skor (BİS) kullanımının hemodinamik değişiklikler, derlenme zamanı ve kullanım maliyeti üzerine olan etkilerini incelemeyi amaçladık. Olgular rasgele iki gruba ayrıldılar. Grup I (n=26) olgulara BİS monitorizasyonuna göre, Grup II (n=26) olgulara hemodinamik yanıtlarına göre genel anestezi uygulandı. Her iki gruba indüksiyonda 3 mg kg-1 propofol, 2 μg kg-1 fentanil ve 0.2 mg kg-1 mivakuryum iv uygulandı. Endotrakeal entübasyondan sonra anestezi idamesi sabit akımla %40 oksijen (2 L dk-1 ), %60 N2O (4 L dk-1) ve desfluran ile sağlandı. Grup I'de FiDes, BİS değeri 40-60 arasında olacak şekilde titre edildi. Grup II'de ise FiDes hemodinamik yanıtlara göre titre edildi. Grup II'de BİS kayıtları uygulayıcı anestezisten habersiz bir başka anestezist tarafından kaydedildi. Anestezi süresince kullanılan ilaçların miktarları hesaplanarak, maliyetleri kaydedildi. Her iki grubun demografik verileri arasında istatistiksel farklılık saptanmadı. Entübasyondan sonra ölçülen tüm değişkenlerde gruplar arasında farklılık görülmedi. Anestezikler sonlandırılıp ekstübasyona kadar geçen süre ve derlenme odasındaki derlenme süreleri arasında farklılık bulunmadı. Buna karşın BİS ile anestezik titrasyonu yapılan grupta ilaç tüketimi daha düşüktü. Grup I'de anestezi maliyeti Grup II'den yüksek bulundu. BİS monitorizasyonu uygulanan olgularla uygulanmayanlar arasında hemodinami, derlenme zamanı arasında fark saptanmazken, BİS monitorizasyonu uygulanan olgularda kullanılan ilaç miktarının azaldığı, fakat BİS sensörlerinin maliyeti arttırdığı bulunmuştur. Bu nedenle pediyatrik olgularda kısa süreli cerrahi girişimlerde kaudal blok ve genel anestezi varlığında BİS monitorizasyonunun fayda sağlamayacağı sonucuna varıldı.

Anahtar Kelimeler:

Influence of Bispectural Index Monitoring on Hemodynamics, Compilation and Cost of Use in Pediatric Cases
2008
Yazar:  
Özet:

In pediatric events in which caudal epidural block is applied along with general anesthesia, we aimed at examining the effects of Bispectural Index Score (BIS) use on hemodynamic changes, time of compilation and cost of use. The events were divided into two groups. According to the BIS monitoring for group I (n = 26), group II (n = 26) cases were subjected to general anesthesia according to hemodynamic responses. Both groups were given 3 mg kg-1 propofol, 2 μg kg-1 fentanyl and 0.2 mg kg-1 mivakurium iv. After endotrakeal entubation, anesthesia was provided with a fixed stream of 40% oxygen (2 L dk-1), 60% N2O (4 L dk-1) and desfluran. In Group I, FiDes was vibrated in such a way that the BIS value would be between 40-60. In Group II, FiDes was vibrated according to hemodynamic responses. In Group II, BIS records were recorded by another anesthesiologist unknown of the applicant anesthesia. Calculating the amounts of medications used during anesthesia, the costs were recorded. There is no statistical difference between the demographic data of the two groups. There were no differences between the groups in all the variables measured after entubation. There was no difference between the time passed until the anesthesia was terminated and the time of compilation in the compilation room. However, the drug consumption in the group with anesthetic titration was lower. In Group I, the cost of anesthesia was found higher than in Group II. Among those not applied BIS monitoring and the events not applied, hemodynamics does not distinguish between the time of compilation, while BIS monitoring has found that the amount of medication used in the events applied has decreased, but the cost of BIS sensors has increased. Therefore, in pediatric cases, the conclusion was that in short-term surgical trials in the presence of caudal block and general anesthesia, BIS monitoring would not benefit.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 880
Atıf : 2.655
2023 Impact/Etki : 0.023
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi