Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 5
Malkara-Keşan (GB Trakya) çevresinde bulunan silisleşmiş ağaçların türlerinin tespiti ve mineralojik-petrografik özellikleri
2020
Dergi:  
Eurasian Journal of Forest Science
Yazar:  
Özet:

Trakya Havzası güneybatısında yer alan Malkara-Keşan çevresinde silisleşmiş ağaç örnekleri, Geç Oligosen-Erken Miyosen yaşlı Danişmen Formasyonuna ait karasal sedimanlar içerisinde bulunmaktadır. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde tespit edilen, özellikle Tersiyer yaş aralığındaki silisleşmiş ağaçların oluşumları birbirine benzer özellikte olup, Malkara-Keşan bölgesinde de olduğu gibi bu dönemdeki etkin volkanizma faaliyetleri ve eşzamanlı sedimantasyonla ilişkilidir. Silisleşmiş ağaç örneklerinde enine, teğet ve radyal yönde kesitler yapılarak, bunlarda polarizan mikroskop altında mineralojik-petrografik çalışmalar yapılmıştır. Silisleşmiş ağaçların tamamına yakınında, silisin çeşitli formlarda geliştiği gözlenmiştir. Ayrıca, bu yolla tespit edilen silisin mineral tür ve amorf oluşumları XRD analizleri ile de desteklenmiştir. Buna göre Opal-A, Opal-CT, kalsedon ve kuvars türü amorf/mineralojik oluşumlar saptanmıştır. Silisleşmiş ağaçlardan alınan ince kesitler üzerinde yapılan çalışmalarla fosil ağaç cins/türleri tespit edilerek o dönemin paleobotanik yorumları yapılmıştır. Silisleşmiş ağaç örneklerinin tanısıyla Glyptostroboxylon rudolphii bulgusu, Oligosen-Erken Miyosen döneminde Trakya’da ilk kez, cf. Quercoxylon caucasicum ve cf. Ginkgoxylon lesboense türleri ise Türkiye’de ilk defa bu çalışma ile tanımlanmıştır. Tespit edilen diğer tür ise; Taxodioxylon gypsaceum‘dur. Bu türlerin yaşam ortamları göz önüne alındığında, bölgede Oligosen-ErkenMiyosen dönemlerinde su kenarı-bataklık koşullarının ve subtropikal iklimin hâkim olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Eurasian Journal of Forest Science

Dergi Türü :   other

Eurasian Journal of Forest Science