Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Bir Üniversite Hastanesinde Çalışan Hemşirelerin İş Doyum Düzeyleri ve İş Doyumları İle İlgili Bazı Değişkenlerin İncelenmesi
2010
Dergi:  
Florence Nightingale Hemşirelik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, bir üniversite hastanesinde çalışan hemşirelerin iş doyum düzeylerini ve iş doyumları ile ilgili bazı değişkenleri incelemekti. Yöntem: Tanımlayıcı türde olan bu çalışma, 2008 yılı Şubat ayında, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yürütüldü. Çalışmanın örneklemini 266 hemşire oluşturdu. Çalışmanın verileri, Minnesota Doyum Ölçeği Kısa Formu ve araştırmacı tarafından geliştirilen Kişisel Bilgi Formu kullanılarak toplandı. Bulgular: Hemşirelerin genel iş doyumu orta düzeyde olup puan ortalaması 3.30 ± 0.71 idi. Hemşirelerin içsel doyum puan ortalaması (3.52±0.75) dışsal doyum puan ortalamasından daha yüksekti (2.98±0.86). Evli (3.39±0.69), dahili kliniklerde çalışan (3.55±0.54), birim sorumlusu olan (3.59±0.62), sürekli gündüz çalışan (3.52±0.58) ve bilimsel etkinliklere katılan (3.40±0.66) hemşirelerin genel iş doyum puan ortalamaları diğer hemşirelerden anlamlı olarak daha yüksek bulundu (P<0.05). Sonuç: Hemşirelerin genel ve içsel iş doyumları orta, dışsal iş doyumları ise düşük düzeyde idi. Bu çalışmanın sonuçları, hemşirelerin iş doyumlarının medeni durum, çalışılan birim, işteki pozisyon, çalışma şekli ve bilimsel etkinliklere katılma durumu ile ilişkili olduğunu göstermiştir. Anahtar Kelimeler: İş doyumu, hemşireler, hastane, çalışma ortamı, bireysel özellikler.

Anahtar Kelimeler:

An examination of some variables related to the level of employment and employment of nurses working in a university hospital
2010
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study was to study the levels of employment satisfaction and some variables related to employment satisfaction of nurses working in a university hospital. Method: This study, which is a defining type, was conducted in February 2008 at the Inönü University Turgut Özal Medical Center. The study was conducted by 266 nurses. The data of the study was collected using the Minnesota Doyum Scale Short Form and the Personal Information Form developed by the researcher. The overall work satisfaction of nurses was medium and the average score was 3.30 ± 0.71. The nurses' internal saturation score (3.52±0.75) was higher than the external saturation score average (2.98±0.86). Married (3.39±0.69), working in internal clinics (3.55±0.54), responsible for the unit (3.59±0.62), working on a daily basis (3.52±0). 58) and nurses participating in scientific events (3.40±0.66) found the overall work-satisfaction score average significantly higher than other nurses (P<0.05). The result: Nurses’ general and internal work satisfaction was medium, while external work satisfaction was low. The results of this study showed that nurses' work satisfaction is related to the civil state, the unit employed, the job position, the way they work and the state of participation in scientific activities. Keywords: work satisfaction, nurses, hospital, work environment, individual characteristics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Florence Nightingale Hemşirelik Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 549
Atıf : 3.390
2023 Impact/Etki : 0.262
Florence Nightingale Hemşirelik Dergisi