Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
MODERNLEŞME SÜRECİNDE TÜRKİYE- OSMANLI DEVLETİ'NDEN CUMHURİYET'İN İLK YILLARINA KADAR EKONOMİK HAYATTA KADIN
2019
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarih boyunca, kadın ayrımcılığına farklı toplumlarda ve çeşitli biçimlerde şahitlik edilmiştir. Bu ayrımcılık ailede başlayıp bir bütün olarak topluma yayılır. Tek tanrılı dinler bile kadınları ikincil düzlemlere maruz bıraktı ve bazı durumlarda onları saf olmayan kaynaklarla ilişkilendirdi. Bütün tek tanrılı dinler, kadınların cinselliğini, erkeklere ve dolayısıyla topluma yönelik bir tehdit oluşturduklarına inandıkları için kontrol altına aldı. Bununla birlikte, farklı şekillerde ve birçok cephede, kadınlar bireysel veya toplu olarak bu erkek egemenliğine direndiler. Cesaret verici bir yönü, yüzyıllarca süren bu savaşın ortasında, bazı erkeklerin bu özgürleştirici insanlık projesinde kadınların yanında görünmesidir. Türk toplumunda, kadınlar ve erkekler arasında eşit hakları savunan Atatürk kişisinde temel haklarının savunucusunu buldular. Bu, Batı toplumunun bile yalnızca erkeksi olduğu ve kadınların az haklarının olduğu ve rollerinin evin yeniden üretimi ve bakımı için ayrıldığı bir zamanda gerçekleşti. Bu makale, Türk kadınlarının Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar kurtuluşuna dair kısa bir yansıma sunmaktadır. Genel olarak, araştırmanın yapıldığı dönemde kadınların ekonomiye katkısının haklarını kazandıkça arka plana itilmeye devam ettiğini belirttik. Bu amaçla, Osmanlı İmparatorluğu'ndan bu yana kadınların özgürleştirici sürecinin kısa bir tanımı yapılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Marmara Üniversitesi Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Marmara Üniversitesi Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Dergisi