Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 3
Isolated tubal torsion after tubal ligation and ectopic pregnancy: A case report
2013
Dergi:  
Cumhuriyet Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract This case report focused on a 40-years-old female patient who had right isolated tubal torsion presented with acute pelvic pain. A 40-years-old woman was admitted to hospital due to acute pelvic pain without nausea and vomiting. Ultrasound examination revealed a well circumscribed right adnexal cystic mass, without septations, measuring 71*60 mm. Laparoscopy had revealed the torsion of the right hydrosalpinx and right salpingectomy was performed afterwards. The patient had a history of 5 ectopic pregnancy, 2 laparoscopic salpingostomy and 1 laparoscopic tubal ligation previously. Isolated tubal torsion is a rare but should be kept in mind a possible pathology in differential diagnosis of current lower abdominal pain. Laparoscopy could be useful in diagnosing and treating the cases with isolated tubal torsion. Keywords: Isolated tubal torsion, tubal ligation, ectopic pregnancy, laparoscopy Özet Bu olgu sunumu akut pelvik ağrı ile başvuran, izole sağ tuba torsiyonu olan 40 yaşındaki kadın hastayı sunmaktadır. 40 yaşındaki kadın, bulantı ve kusma olmaksızın akut pelvik ağrı şikâyeti ile hastaneye kabul edildi. Ultrason muayenesi ile 71*60 mm ölçülerindeki, septasyonun olmadığı, iyi sınırlı sağ adneksiyal kistik kitle saptandı. Laparoskopi ile sağ hidrosalpenks torsiyonu gösterilmiştir ve daha sonrasında sağ salpingektomi yapılmıştır. Hastanın öyküsünde 5 kez ektopik gebelik, 2 defa laparoskopik salpingostomi ve 1 kez de laparoskopik tüp ligasyonu mevcuttur. İzole tuba torsiyonu nadir görülür ancak mevcut alt karın ağrısının ayırıcı tanısında akılda tutulması gereken mümkün bir patolojidir. Laparoskopi, izole tuba torsiyonu olan olguların teşhis ve tedavisinde faydalı olabilir. Anahtar sözcükler: İzole tubal torsiyon, tüp ligasyonu, ektopik gebelik, laparoskopi

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Cumhuriyet Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.135
Atıf : 1.200
2023 Impact/Etki : 0.008
Cumhuriyet Tıp Dergisi