Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 2
Sekonder iyileşme ile Tedavi Edilen Bir "Aplazia Kutis Konjenita" Olgusu
2019
Dergi:  
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ VE AMAÇ: Aplazia kutis konjenita nadir görülen, doğumda izole ya da yaygın alanlarda cilt yokluğu ile karakterize heterojen hastalık grubudur. Patofizyoloji açık olmamakla beraber intrauterin travma, enfeksiyon, teratojenler ve vasküler yetmezlik ile ilişkilendirilmiştir. Bizim vakamızda kemik ve dura defekti olmayan aplazia kutis konjenita tanısı sunulmuştur.YÖNTEM: Hastanın ilk değerlendirilmesinde tek bir lezyon saptanmış olup, ek anomali izlenmemiştir. BOS kaçağı gözlenmeyen olguya günlük yara yeri pansuman takibi kararı verildi. Kemik, dura ve galeanın intakt olarak bulunması nedeniyle cerrahi tedavi kararı alınmadı. Yara günlük pansuman takibi ile sekonder iyileşmeye bırakıldı.BULGULAR: C/S ile 39+1 GH da 3280 gr ile 7/8 APGAR skoru ile doğduğu öğrenilen olgunun Batın ve Kranial USG olağan sınırlarda saptandı. EKO da anomali izlenmedi. Skalpte, verteks düzeyinde orta hattın hemen lateralinde yaklaşık olarak 3x4 cm lik kemik ve dura defektinin olmadığı tek bir lezyon gözlenmiştir. Frieden Grup 1 ile uyumlu bulunmuştur. Anne babanın 1. derece akraba olduğu, 3 yaşındaki kardeşinin de benzer bir lezyonla doğduğu ve komplikasyonsuz olarak 3x3 cm lik skar dokusu ile iyileştiği öğrenildi.TARTIŞMA VE SONUÇ: Klinik pratikte nadir görülen bu vakaların medikal ve cerrahi tedavi seçeneklerinin planlaması ve bu hastaların izleminde karşımıza çıkabilecek komplikasyonlar olgumuzda tartışılmıştır. BOS atmosfer teması bulunmayan, kemik ve dura defekti olmayan hastalarda yara sekonder iyileşmeye bırakılabilir.

Anahtar Kelimeler:

A "aplazia="" kutis="" congenita"="" phenomenon treated with secondary healing"="
2019
Yazar:  
Özet:

Aplazia is a rare, heterogeneous group of diseases characterized by isolated in childbirth or lack of skin in common areas. Patofysiology is not clear, but is associated with intrauterine trauma, infection, teratogenes and vascular insufficiency. In our case, the diagnosis of aplazia box congenita is presented without bone and stain defects.MOD: in the first assessment of the patient, a single injury was detected and no additional anomaly was observed. The deadly deadly deadly deadly deadly deadly deadly deadly deadly deadly dead. There was no decision on surgery due to the intacts of the bone, stain and gallon. The wound was left to secondary healing with daily pansuman tracking. BULGULAR: C/S with 39+1 GH and 3280 g with 7/8 APGAR score of the learned fact was found in the normal limits of the Western and Royal USG. An anomaly has not been observed. In the scalp, a single injury was observed in the right side of the middle line at the vertex level with a bone and stable defect of approximately 3x4 cm. Frieden is in line with Group 1. The parents were 1st grade relatives, his 3 year old brother was born with a similar injury and healed without complications with a 3x3 cm thick tissue.RELATED AND RESULTATED: Planning of medical and surgical treatment options of these cases, which are rare in clinical practice, and the complications that we could face in the monitoring of these patients, were discussed in our case. In patients with no BOS atmospheric contact, with no bone and stable defects, the wound can be left to secondary healing.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 394
Atıf : 158
2023 Impact/Etki : 0.021
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Dergisi