Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Hipertansiyon ve ST Elevasyon’lu Akut Miyokard İnfarktüsü Hastalarında Ölüm Anksiyetesi ve Etkileyen Faktörler
2023
Dergi:  
Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırma, Hipertansiyon ve ST Elevasyon’lu Akut Miyokard İnfarktüsü hastalarında ölüm anksiyetesi ve etkileyen faktörleri belirlemek amacıyla yapıldı. Materyal ve Metot: Bu çalışma Şubat-Mart 2022 tarihleri arasında hipertansiyonu olan, ST elevasyonlu Akut Miyokard İnfarktüsü geçirmiş hasta ve sağlıklı bireylerden oluşan toplam 195 kişi ile gerçekleştirildi. Çalışmaya şehir hastanesi kardiyoloji polikliniğine başvuran, son 1 yıldır hipertansiyon ve ST Elevasyon’lu Akut Miyokard İnfarktüsü tanısı ile poliklinikte izlenen hastalar dahil edildi. Araştırmanın verileri Hasta Bilgi Formu ve “Abdel Khalek Ölüm Kaygısı Ölçeği” kullanılarak toplandı. Bulgular: Ölüm anksiyetesi ölçeği puan ortalaması Hipertansiyon hastalarında 46,38±16,72, ST Elevasyon’lu Akut Miyokard İnfarktüsü 38,27±12,84, sağlıklı bireylerde ise 48,93±16,83 olarak bulundu. Hipertansiyon hastalarının ST Elevasyon’lu Akut Miyokard İnfarktüsü’lü hastalara göre ölüm anksiyete puanları arasında farklılık belirlendi (p=0,007). Grupların ölüm kaygısı puanlarının bazı sosyodemografik özelliklerle ilişkili olduğu belirlendi (p<0,05). Sonuç: Araştırmada hipertansiyon hastalarında ölüm anksiyetesinin ST Elevasyon’lu Akut Miyokard İnfarktüsü hastalarına göre anlamlı derecede daha yüksek olduğu belirlendi.

Anahtar Kelimeler:

Death Anxiety In Patients With Hypertension and St-elevation Acute Myocardial Infarction and The Affecting Factors
2023
Yazar:  
Özet:

Objective: Death Anxiety in Patients with Hypertension and ST-Elevation Acute Myocardial Infarction and the Affecting Factors Materials and Methods: This study was conducted between February and March 2022, with 195 patients with hypertension, ST-Elevation Acute Myocardial Infarction and healthy individuals. Patients who were admitted to the city hospital’s cardiology outpatient clinic and were followed up in the outpatient clinic with the diagnosis of hypertension and ST-Elevation Acute Myocardial Infarction for the last one year were included in the study. The research data were collected using a Patient Information Form and the "Abdel Khalek Death Anxiety Scale". Results: The mean death anxiety scale score was 46.38±16.72 in hypertension patients, 38.27±12.84 in patients with ST-Elevation Acute Myocardial Infarction, and 48.93±16.83 in healthy individuals. A significant difference was found between the death anxiety scores of patients with hypertension compared to patients with ST-Elevation Acute Myocardial Infarction (p=0.007). Death anxiety scores of the groups were found to be correlated with some sociodemographic characteristics (p<0.05). Conclusions: It was determined that death anxiety was significantly higher in hypertension patients compared to ST-Elevation Acute Myocardial Infarction patients.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 463
Atıf : 746
2023 Impact/Etki : 0.165
Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi