Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
THE IMPACT OF THE US ON THE ARMAMENT PROCESS IN THE CONTEXT OF SAUDI ARABIA'S SECURITY PERCEPTIONS IN THE POST-COLD WAR PERIOD
2019
Dergi:  
Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

In recent years Saudi Arabia has attracted attention with the increase in arms purchases. Alterations in the security perception of the Riyadh administration with regional developments in the Arab Spring and beyond. This is one of the reasons for this increase. The strategic relationship with the US is the most important factor shaping Saudi Arabia's armament process. Taking into account, factors such as the US shaping the balance of power in the Middle East, the security of Israel and the control of energy resources, the US  gives priority to the armament of Saudi Arabia,  which  is its ally. The Obama administration's agreement with the Saudi administration in 2010, over a 60 billion dollar weapon agreement, strikingly demonstrated the extent of the defense-based strategic relationship between the two countries. After Obama, Trump also confirmed the strategic relationship between the two countries by signing the largest arms agreement in the US history in Riyadh. Factors such as changes in the regional equation, the Saudi Arabia-Iran competition, and threats from Iraq and Yemen affect the security concerns of Saudi decision-makers. The study analyzes the extent and nature of the US influence in Saudi Arabia's armament process.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi