Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 29
TÜRK MİTOLOJİSİNDE YER ALAN SEMBOLLERİN ÖZDEMİR YEMENCİOĞLU’ NUN ESERLERİNE YANSIMALARI
2020
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Mitolojiler, toplumların sosyal yaşantı, kültür ve inançlarının yeni nesillere aktarımında oldukça önemli rollere sahiptir. Bu yönüyle mitolojinin, toplumların geçmiş belleğini oluşturduğu ve her toplumda; kültürlerin aktarılmasında, dini inanışlarında, yaşam biçimlerinde, efsanelerinde ve etik anlayışlarında önemli rolleri yanında sanattaki yeri ve sanatla olan bağları da tartışmasız kabul görmektedir. Plastik sanatların her alanında kullanılan bu mitolojik ögeler, çağdaş resim sanatının da tematik konuları arasında da yer bulmuştur. Özellikle geçmiş kültürlere ait olan mitolojik konuların çoğu çağdaş sanat bağlamında sanatçılar tarafından yeniden ele alınarak eserleriyle sanat alanında yeni bakış açılarını da beraberinde getirmişlerdir. Eserlerinde Türk mitolojisindeki sembolleri sıklıkla kullanan Özdemir Yemencioğlu’da eserlerinde kullandığı renk, sembol ve mitolojik unsurlarla yansıtmak istediği düşüncelerini çağdaş resim sanatı tekniklerini de kullanarak izleyicileriyle buluşturma yoluna gitmiş başarılı sanatçılarımızdan birisidir. Çalışmada sanatçının eserleri, mitler arasındaki ilişkilerinden yola çıkılarak incelenmeye çalışılmıştır. Ayrıca bu araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden olan literatür tarama ve eser analizi ile sanatçının eserleri detaylı bir şekilde değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The symbols of the place in the Turkish mythology are the works of ÖZDEMIR YEMENCIOĞLU.
2020
Yazar:  
Özet:

Mythologies play a very important role in the social life, culture and beliefs of societies to the new generations. In this regard, the mythology forms the memory of society’s past and in every society, as well as its important roles in the translation of cultures, religious beliefs, way of life, legends and ethical concepts, the place in art and the ties with art are unquestionable. These mythological objects used in all fields of plastic arts have also found place among the thematic topics of contemporary painting. Most of the mythological subjects, belonging to past cultures, have been re-interpreted by artists in the context of contemporary art, bringing new perspectives in the field of art with their works. Ozdemir Yemencioğlu, who frequently uses symbols in the Turkish mythology in his works, is one of our successful artists who have gone to the way to meet their viewers using contemporary painting art techniques to reflect their thoughts with the colors, symbols and mythological elements he uses in his works. The work of the artist was tried to explore from the relationships between the myths. In this study, literature scan and work analysis, which are of the quality research methods, and the works of the artist have been detailedly evaluated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 118
2023 Impact/Etki : 0.055
Journal Of Academic Social Resources