Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
GTA YÖNTEMİ KULLANILARAK ÜRETİLEN SiC(p) ESASLI KAPLAMALARIN AŞINMA DAVRANIŞLARININ İNCELENMESİ
2009
Dergi:  
Engineering Sciences
Yazar:  
Özet:

In this study, the silicon carbide (SiC) powder has been coated by using of GTA process on the surface of a substrate material from 45Mn5 steel. The abrasive wear behaviours of samples which had different amounts of coating powders were determined by pin-on-disc test apparatus. The effects of the formed microstructures and the production parameters on abrasive wear properties of samples in coated zone were investigated. The highest wear resistance was observed at 41.3 kJ/cm energy input, 0.44 mmsn-1 production speed and 2.5 gr. powder quantity. Additionally, the highest micro hardness rate was measured as 1250 HV0.2. It has been observed that through the forming of hard metallographic phases; such as M7C3, M2C and FeSi2 phases, the hardness and the wear resistance of coated surfaces were increased.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Engineering Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 760
Atıf : 484
Engineering Sciences