Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
Güre (Giresun, KD Türkiye) Granodiyoritin petrografik, jeokimyasal ve petrolojik özellikleri
2004
Dergi:  
Yerbilimleri
Yazar:  
Özet:

Güre (Giresun) yöresinde Türoniyen-Koniyasiyen yafll› bazalt ve piroklastitleri, Koniyasiyen-Santoniyen yafll› dasit/riyodasit ve piroklastitleri ile Kampaniyen-Maestrihtiyen (?) yafll› biyotitli andezit ve piroklastitleri yüzeylenmektedir. Kretase-Paleosen (?) yafll› Güre Granitoyidi, dasit/riyodasit ve piroklastitlerini keserek yerleflmifltir. Güre Granitoyidi, genellikle özflekilsiz taneli, ince taneli porfirik, yer yer yaz› ve mikropegmatitik dokulu olup, kuvars, ortoklas, plajiyoklas, hornblend, biyotit, aksesuar apatit ve sfen, ikincil klorit, epidot ve kalsit içermektedir. Mineral termometre ve barometre hesaplamalar›, ~650-700oC ve ~0.9-1.5 (χ –) kbar’l›k kristallenme koflullar›n› göstermektedir. Güre Granitoyidi jeokimyasal olarak, I-tipi, kalkalkalin, metalümin peralümin (A/CNK=0.9-1.2) karakterli, fraksiyonlaflm›fl ve alümino-kafemik (ALCAF) özellikledir. Ana ve iz element de¤iflimleri kayaçlar›n gelifliminde ayr›mlaflman›n önemli oldu¤una iflaret etmektedir. Üz element da¤›l›mlar› birbirine benzemesine ra¤men, baz› örnekler K, Rb, Ba ve Th bak›m›ndan daha fazla zenginleflme gösterirler. Nadir toprak element da¤›l›mlar› orta derecede zenginleflmifl (LaN/LuN=1-2) ve kafl›k flekilli olup, muhtemel hornblend ve plajiyoklas ayr›mlaflmas›n› yans›tmaktad›r. Güre Granitoyidi, hibrid bir ana magmadan itibaren geliflmifl olup, bu ana magma muhtemelen yay kabu¤u ve manto kaynaklar›n› kapsamaktad›r. Granitik magman›n kristallenmesi, yay kabu¤unun nispeten derin kesimlerinde (~6 km) bafllam›fl ve magma yükselmesi ile s›¤ derinliklerde (~3 km) tamamlanm›flt›r.

Anahtar Kelimeler:

Gire (Giresun, KD Turkey) Granodiyoritin's petrographic, geochemical and petrological properties
2004
Dergi:  
Yerbilimleri
Yazar:  
Özet:

In the area of Turoniyen-Koniyasiyen yafll› basalt and pyroclastites, Koniyasiyen-Santoniyen yafll› dasit/riyodasit and pyroclastites with Kampaniyen-Maestrihtiyen (?) Yafll’s biotithic and pyroclastites are surface. The Cretase-Paleosen It is the one that gives righteousness to the wicked, and the one that gives righteousness to the wicked, and the one that gives righteousness to the wicked. Granitoyidi, which is usually non-sphlected, thin-sphleated porphyric, ground-site summer and micropegmatic tissue, contains quvars, ortoclas, plajiyoclas, hornblend, biotite, accessory apatite and sphen, secondary chloride, epidot and calcite. Mineral thermometer and barometer calculations indicate ~650-700oC and ~0.9-1.5 (χ -) kbar’l›k crystallization coffles›n. Granitoyidi is geochemically characterized by I-type, calcalin, peralumin of metal (A/CNK=0.9-1.2) character, fractionalflm›fl and aluminium-cachemic (ALCAF). The main and trace element also reveals that the rock’n’roll’s “mlaflman” was important. The eye element is also similar to one another, and the basic examples K, Rb, Ba and Th show more wealth than see m. The rare soil element is also a medium-sized richleflmifl (LaN/LuN=1-2) and a head-k flekiled, with a possible hornblend and beach-clastic distinction of mlaflmas’n’ yans’tmaktad’. Granitoyidi is a hybrid main magma, and this main magma is likely covered by the foam and manto sources›n›r. Granite magman’s crystallization, in the relatively profound parts of the foam cage (~6 km) by bafllam’fl and magma elevation with s’¤ in the depths (~3 km) completion by flt’r.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Yerbilimleri

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 566
Atıf : 928
Yerbilimleri