Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 4
Yönlü aşırı akım röleleri koordinasyon problemi için arıza akımı sınırlama mekanizmalı adaptif koruma yöntemi
2022
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Güç sistemlerinin korunmasında Yönlü Aşırı Akım Röleleri (YAAR) koordinasyonu önemli bir konudur. Bu makalede doğrusal olmayan ve yüksek kısıtlara sahip YAAR koordinasyonu problemi ele alınmıştır. YAAR'nin optimum koordinasyonunu sağlamak için literatürde verilen amaç fonksiyonuna röle ayar kısıtları bir ağırlık faktörü ile eklenerek, modifiye edilmiştir. Önce YAAR probleminin optimum koordinasyonunun hesaplanmasında Buharlaşma Hızı Kontrollü Su Çevrim Algoritması (BH-SÇA) ve Harris Şahin Optimizasyon (HŞO) algoritmaları kullanılmıştır. Bu algoritmalar 9-bara test sistemine uygulanmıştır. Ayrıca BH-SÇA ve HŞO kullanılarak elde edilen sonuçlar, literatürdeki diğer algoritmalar kullanılarak elde edilen sonuçlarla karşılaştırılmıştır. Daha sonra Dağıtık Üretim (DÜ) sistemi barındıran güç şebekelerinde değişen güç sistemi koşullarına uyum sağlayan yeni adaptif bir koruma yöntemi önerilmiştir. Bu yöntemde YAAR'nin optimum koordinasyonunun sağlanmasında HŞO algoritması kullanılmıştır. Ayrıca, bu yeni adaptif koruma yönteminde, güç sistemlerinde kritik arıza noktasını aynı anda akım ve gerilim indeksini temel alarak belirleyen Arıza Akım Sınırlama (AAS) mekanizmalı bir yapı önerilmiştir. Sonrasında bu yeni adaptif koruma yöntemi 10 bara Türkiye dağıtım sistemine uygulanarak, çalışmanın etkinliği tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.283
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi