Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 21
 İndirme 2
Türkiye’de sarımsak tarımı yapılan toprakların verimlilik durumu
2017
Dergi:  
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de önemli miktarlarda sarımsak tarımı yapılan bazı yöre topraklarının verimlilik durumları ve toprakta bitkiye yarayışlı besin maddeleri konsantrasyonları ile toprak özellikleri arasındaki ilişkilerini ortaya koyabilmek amacıyla Balıkesir, Kırklareli, Kahramanmaraş, Hatay, Antalya, Karaman, Muğla ve Kastamonu illerinden toplam 88 farklı lokasyondan toprak örnekleri alınmıştır. Toprak örneklerinde tekstür, pH, EC, kireç, organik madde belirlemesi yanında, bitkiye yarayışlı P, S, Zn, Fe, Cu, Mn, B, Se ve değişebilir Na, K, Ca, Mg analizleri yapılmıştır. Toprakların ağırlıklı olarak kil bünyeli, hafif alkali, EC yönünden sorun taşımadığı, % 38,27’sinin fazla ve çok fazla kireçli ve % 38,44’ünün az ve çok az düzeyde organik madde içermelerinin yanı sıra, % 55,56’sında fosfor, % 53,08’inde çinko, % 4,94’ünde demir, % 14,81’inde mangan ve % 30,86’ında borun yetersiz olduğu, bunun yanı sıra kükürt, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve bakır konsantrasyonu bakımından ise noksanlık görülmediği belirlenmiştir. Toprakların bitkiye yarayışlı selenyum konsantrasyonunun ortalama 10,40 μg kg-1 olduğu belirlenmiştir. Selenyum konsantrasyonu en fazla Kastamonu, en düşük Hatay yöresinde sarımsak tarımı yapılan topraklarda saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The efficiency of land farming in Turkey
2017
Yazar:  
Özet:

In Turkey significant amounts of seed farming are made to show the efficiency of some local land and the relationship between the concentrations of plant-beneficial nutrients in the land and the land characteristics, with the aim of identifying the land samples from a total of 88 different locations from the provinces of Fiskesir, Kırklareli, Kahramanmaraş, Hatay, Antalya, Karaman, Muğla and Kastamonu. In soil samples, in addition to the determination of texture, pH, EC, cranberries, organic substances, P, S, Zn, Fe, Cu, Mn, B, Se and variable Na, K, Ca, Mg analyses are done. It was determined that the soils were mainly silk, light alkaline, no problem from the EC direction, 38.27% were more and more silk and 38.44% were low and very low levels of organic substances, 55,56% phosphorus, 53,08% zinc, 4.94% iron, 14.81% manganese and 30.86% pipes were insufficient, and there were no deficiencies in the concentration of sulfur, potassium, calcium, magnesium and bakery. The concentration of selenium beneficial to the plant in the soil is estimated to be 10.40 μg kg-1. The highest concentration of selenium is determined in the castamonu, the lowest in the Hatay area in the soil that is produced by the seed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 155
Atıf : 698
2023 Impact/Etki : 0.256
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Dergisi