Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 74
 İndirme 42
SURİYELİ KADIN SIĞINMACILARIN SOSYAL VE EKONOMİK PROBLEMLERİ: KARAMAN GEÇİCİ EĞİTİM MERKEZİ ÖRNEĞİ
2017
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Suriyeli sığınmacıların Türkiye’de karşılaştıkların sosyoekonomik problemlerin nedenlerini ortaya çıkarmak ve sosyokültürel bütünleşmenin gerçekleşmesi için çözüm önerileri ortaya koymaktır. Araştırma Sakarya’da yerel yönetim kuruluşları, STK’lar ve Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen Karaman Geçici Eğitim Merkezi’nde Türkçe eğitimi alan 5 kadın katılımcı ile gerçekleştirilmiştir. Suriyeli kadınlara Türkiye’de karşılaştıkları sosyal ve ekonomik problemleri 5 farklı boyutta ölçen derinlemesine görüşme formu uygulanmıştır. Derinlemesine görüşme formunun uygulanmasından elde edilen verilerin betimsel analizinden 5 boyutta 15 kod oluşturulmuştur. Araştırma sonucundan Suriyeli sığınmacıların en büyük probleminin Türkçeyi bilmemeleri olduğu sonucu bulunmuştur. Türkçeyi bilmemeleri hayatlarını anlamlandıramamaları, geçimlerini sağlayacak bir işe girememeleri ve ekonomik yoksunluk yaşamalarına neden olmaktadır. Suriye toplumunun erkek egemen kültürel yapısından dolayı kadınların erkeklerin bulunduğu ortamda çalışmasına olumsuz bakılmaktadır. Bu durum kadının özel alandan dışarıya çıkarak, kamusal alanda Türkçeyi öğrenmesine engel olmaktadır. Türkçeyi öğrenememek ise Türk komşularıyla güvene dayalı sosyal iletişim kurmasını engellemektedir. Suriyeli kadınlar Türkçeyi kısıtlı miktarda Türkiye’de okula devam eden çocuklarından öğrenmek zorunda kalmaktadır. Suriyeli sığınmacıların Türk toplumuna kültürel uyumunun sağlanması ve sosyoekonomik problemlerini aşabilmelerine yardım edebilmek için Türkçe dil eğitimi ve meslek edindirme kurslarının yaygınlaştırılması gerekmektedir. Aynı zamanda bu kurslarda kreş ve ulaşım imkânlarının sağlanması Suriyeli kadınların bu kurslara daha çok katılmasını sağlayacaktır. Sığınmacılara yönelik Türkçe dil eğitimi ve meslek edindirme kurslarının yaygınlaştırılması için kamu kuruluşları ve yerel yönetim kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.839
Journal of Social and Humanities Sciences Research