User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 57
 Downloands 20
AŞÇI ADAYLARININ GIDA GÜVENLİĞİ TEMEL BİLGİ DÜZEYLERİNİN TESPİT EDİLMESİ (KONYA ÖRNEĞİ)
2018
Journal:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Author:  
Abstract:

Bu çalışmada Konya il merkezinde ve ilçelerinde mutfak eğitimi alan kursiyerlerin gıda güvenliğine ilişkin bilgi düzeylerinin, tutum ve davranışlarının incelenmesi amaçlanmıştır. Derlenen veriler, betimleyici istatistiklerden yararlanılarak ve istatistiksel test kullanılarak çözümlenmiş ve yorumlanmıştır. Eğitim durumlarına göre kursiyerlerin gıda güvenliği ile ilgili genel bilgi sorularına verdikleri cevapların sonuçlarının benzer çıktığı sadece 3 soruda farklılık olduğu belirlenmiştir. Öğrencilerin eğitim durumuna göre gıda güvenliği konusunda hijyen ile ilgili bilgi sorularına verdikleri cevapların dağılımı incelendiğinde sadece yemeklerin tat kontrolü nasıl yapılmalıdır sorusunda farklılık bulunmadığı görülmüştür. Aynı kategoride diğer sorularda ise önemli derecede farklılık olduğu görülmüştür. Kursiyerlerin gıda güvenliği konusunda depolama ile ilgili bilgi sorularına verdikleri cevapların dağılımı incelendiğinde tüm sorularda eğitim durumlarına göre önemli derecede farklılık olduğu tespit edilmiştir. Öğrencilerin eğitim durumuna göre gıda güvenliği konusunda pişirme ile ilgili bilgi sorularına verdikleri cevapların dağılımına bakıldığında önemli derece farklılık bulunduğu görülmüştür. Bu sonuçlar neticesinde özellikle eğitim düzeyi yüksek olan bireylerin sorulara doğru cevap verme oranının yüksek olduğu görülmüştür. Eğitim düzeyi düştükçe hijyen bilgi düzeyinin de azaldığı belirlenmiştir. Bu sonuçlar ışığında eğitim durumunun hijyen bilgi düzeyinde önemli derede fark oluşturduğu bildirilebilir.

Keywords:

null
2018
Author:  
0
2018
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 2.160
Cite : 22
2023 Impact : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research