Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 2
Paternalistik Liderlik: Askeri Liderlik Uygulamalarına Alternatif Bir Bakış Açısı
2022
Dergi:  
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küresel ölçekte deneyimlenen değişim rüzgarları her türden örgütü önemli ölçüde etkilemektedir. Bu etkileşim sürecinde örgütler kaynakların kıtlığı ve sürdürülebilir rekabet avantajı açısından yönetim uygulamalarını ve liderlik performansını daha hesap verebilir ve etkin kılma arayışları içerisine girmektedir. Özellikle kamu kaynaklarını kullanan askeri örgütler de artan harcamalar ve etkinlik kaygısı ile liderlik uygulamalarının etkinliğini gözden geçirmekte, değişen beklenti ve anlayışlara uygun liderlik tarzı sergilemeye çalışmaktadır. Bu kapsamda çalışmamızın amacı uluslararası alan yazında her türlü örgüt açısından önemli örgütsel çıktılara sahip olan ve askeri örgütlerde de önemli performans çıktılarını destekleyen Paternalistik Liderlik tarzını incelemektedir. Çalışmada ikincil kaynaklardan faydalanmak suretiyle; başta Paternalistik Liderlik kavramına yönelik birikmiş literatür paylaşılmış, akabinde özellikle askeri örgütler özelinde yürütülen ampirik çalışmaların sonuçlarına yer verilmiştir. Artan etkinlik ve verimlilik kaygısı ortamında, askeri örgütlerde örgütsel etkinliğin arttırılmasında özellikle Türk Yönetim Anlayışının ve toplulukçu toplum yapılarının kültürel değerlerini içerisinde barındıran Paternalistik Liderlik tarzı uygulanmasının önemli sonuçlar doğurabileceği vurgulanmıştır. Çalışmanın değişen çevresel beklenti ve sürdürülebilir yönetim anlayışı gerekleri doğrultusunda askeri örgütlerin yönetim uygulamalarını gözden geçirmelerine yönelik farkındalığı arttırırken, özellikle Paternalistik Liderliğin askeri örgütleri inceleyen çalışmaları özetlemesi yönü ile alan yazına önemli katkılarının olduğu değerlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Paternalistic Leadership: an Alternative View of Military Leadership Practices
2022
Yazar:  
Özet:

The winds of change experienced globally have a significant impact on all kinds of organization. In this process of interaction, organizations can take more account of their management practices and leadership performance in terms of the lack of resources and the sustainable competitive advantage and enter into their efforts to make it effective. In particular, military organizations that use public resources are also reviewing increasing spending and activity concerns and the effectiveness of their leadership practices, trying to show a leadership style in accordance with changing expectations and understanding. The aim of our work in this context is to explore the paternalistic leadership style that has significant organizational outcomes in the summer of the international field and supports significant performance outcomes in military organizations. In the study, using the secondary resources, the accumulated literature on the paternalistic leadership concept was first shared, after which the results of the empirical work carried out in particular in military organizations were included. In the environment of increased activity and efficiency concerns, the increase in organizational activity in military organizations can lead to significant results, especially the implementation of the paternalistic leadership style, which includes the cultural values of the Turkish Governance and community structures. While the study increases awareness of military organizations reviewing their management practices in accordance with the changing environmental expectations and the needs of sustainable management understanding, it is assessed that it has significant contributions to the field text, especially in the direction of the Paternalistic Leadership’s summary of the work that studies the military organizations.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 180
Atıf : 190
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi